Obavijesti

Ljubimci

Komentari 12

Parkovi za pse: Što vas smeta dok šećete svoje ljubimce?

Parkovi za pse: Što vas smeta dok šećete svoje ljubimce?
1

Iako bi šetanje psa i druženje u parkovima za pse trebalo bit zabavno, često to nije tako. Krivci nisu psi, već njihovi vlasnici koji ne poštuju pravila lijepog ponašanja

VIDEO

Šetnja sa psom i druženje vlasnika na livadama i parkovima za pse trebala bi bit zabavna. Nažalost, situacija u praksi nije baš uvijek takva. Naprotiv, ...

Portal mnn.com napravio je popis najčešćih pogrešaka vlasnika pasa i savjete kako suživot u parkovima za pse učiniti zabavnim.

Nepoštivanje drugih pasa i vlasnika

Pokupiti pseći izmet obaveza je svakog vlasnika psa koju vlasnici, pod raznim izgovorima ignoriraju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je jednako neodgovorno kao i nepoštivanje drugih vlasnika i njihovih pasa, što je također vrlo čest problem na livadama za pse. 

Pod nepoštivanjem vlasnika navedeni portal smatra vulgarno ponašanje vlasnika koji bez da ikoga poznaju svima oko sebe nameću svoje mišljenje, kritiziraju druge pse, a istovremeno sve to dozvoljavaju svojim ljubimcima. 

Tempirane bombe

Iako će mnogi vlasnici reći da je to glupo druženje na livadi trebalo bi biti samo jedan dio dnevnih aktivnosti psa. Psa koji je veći dio dana proveo čekajući da se vlasnik vrati s posla ne bi smjelo dovoditi na livadu, bar ne odmah. 

Zašto? Takvi psi često su puni energije, ali i pod stresom te postoji velika mogućnost da izazovu svađu među drugim psima.

Slikovito rečeno energičniji, pogotovo psi koji spadaju u kategoriju radnih ako prije druženja nisu obavili fiziološke potrebe te se istrčali s vlasnikom u druženju s drugim psima postaju tempirana bomba. 

Trčanje za lopticom ili igra lovice u sekundi se može pretvoriti u sukob. 

Ogrlice sa šiljcima, 'fleksice' ...

Vlasnici koji psima ne skidaju ogrlice sa šiljcima, ali i oni koji pse cijelo vrijeme drže na povodcu ( najčešće 'fleksici'), a ljubimce dovode na druženje s drugim psima neodgovorno je, ali i jako opasno jer se psi tijekom igre mogu ozlijediti. 

Neodgovorno je na pseću livadu dovoditi ženke koje se tjeraju, kao i pse koji su bolesni, nisu cijepljeni ili pak imaju buhe.

Sindrom malog psa

Nekim psima, samo zato što su maleni rastom vlasnici toleriraju lajanje, režanje, skakanje na druge ljude i pse. Kada im srednji i veliki psi odgovore istom mjerom vlasnici svoje ljubimce dižu u naručje, često pritom bivajući ugrizeni.

Pročitajte zašto su mali psi često agresivni

 Agresivnim i psima koji nisu socijalizirani te ne znaju osnove ponašanja bez obzira na veličinu nije mjesto na livadi za pse. 

Psi trebaju bit na prvom mjestu

U to kategoriju spadaju i posesivni psi koji će svim silama braniti svoju i tuđu igračku koju smatra svojom. Vlasnici koji svojim psima dozvoljavaju da izazivaju druge pse, primjerice naskakivanjem uz izgovor da će se oni međusobno 'kao u čoporu' dogovoriti neprihvatljivo je.

Neprihvatljivo je i provođenje više vremena na zaslonu pametnog telefona, nego u igri sa psom. Parkovi za pse mjesta su gdje se sklapaju doživotna prijateljstva, ljudska i pseća. 

Međutim, u parku za pse vlasnicima prioritet trebaju biti psi, a ne razgovor s drugim ljudima i očekivanje da vašeg psa zabavlja netko drugi. Najčešće se to očekuje od djece drugih vlasnika pasa.

Zanima nas što vas najviše smeta dok šećete svoje ljubimce?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang