Obavijesti

Ljubimci

Komentari 4

Pijan ko' majka: Pas je malo pretjerao s cugom! Smiješno?

Pijan ko' majka: Pas je malo pretjerao s cugom! Smiješno?
1

Kako alkohol djeluje na pse?Prvi na udaru je živčani sustav, a simptomi trovanja alkoholom su dezorijentiranost, zbunjenost i slabije motoričke funkcije. Slijede, ...

VIDEO

Ponekad ( hvala bogu ne često) nam na naš servis Daj šapu, na kojem objavljujemo vaše zabavne ljubimce šaljete fotografije ljubimaca koji poziraju uz boce piva, vina, žestica i ostalih alkoholnih pića. 

Naravno, iste ne odobravamo. Jednako tako video koji ilustrira ovaj članak smatramo zlostavljanjem životinja. Pogotovo ako je vlasnik svjestan kako alkohol utječe na životinje.

Za sve koji to radite, a ne znate kako alkohol utječe na pse ( ali i ostale ljubimce) objasnit ćemo u ovom članku.

Zašto psi ne smiju piti alkohol?

Dogster.com piše kako su glavni sastojci većine alkoholnih pića otrovni za pse. Primjerice grožđe, pogotovo ako se radi o sušenom voću kod pasa može izazvati zatajenje bubrega. Hmelj, kao jedan od sastojaka piva kod pasa uzrokuje agresivno ponašanje.

Znamo, bit će onih koji smatraju kako pas sam najbolje zna što mu odgovara, ali u ovom slučaju kao i mnogim drugima to nije točno. Mnogi će ga primjerice piti jer ga vi svojim gestama na to potičete. A većina pasa ići će protiv prirode, samo da bi se svidio vlasnicima.

Pseći organizam  nije 'konstruiran', naprotiv bitno se razlikuje od ljudskog. Pseći bubrezi ne filtriraju alkoholna pića kao što rade bubrezi kod nas ljudi. 

Zato im je da bi se napili potrebno puno manje alkohola. Da bi se napio odraslom velikom psu potrebno je puno manje alkohola nego velikom odraslom čovjeku.

Primjerice pas se može napiti od ruma u kolačima, dok isti kolač na ljudski organizam gotovo da i ne djeluje.

Za kraj ostavljamo najvažniji razlog zašto psi ne smiju pit alkohol -etanol.  Bez obzira nalazio se on u kolačima, pićima ili primjerice kapima propolisa  etanol je izuzetno otrovan za životinje.

Kako alkohol djeluje na pse? Kao i kod ljudi. Prvi na udaru je živčani sustav, a prvi simptomi trovanja alkoholom su dezorijentiranost, zbunjenost i slabije motoričke funkcije. Nakon toga slijede probavne smetnje poput povraćanja i meke stolice. Kod nekih pasa može doći do nesvjestice, zatajenja bubrega i srca.

Uzimajući sve navedeno u obzir video koji objavljujemo u galeriji nije nam smiješan. Naprotiv, okrutan je..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera