Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Pročitajte kako dva udomljena pit bulla mogu promijeniti život

Pročitajte kako dva udomljena pit bulla mogu promijeniti život
2

Pit bull Yukon do 2010. bio je tek jedan od 200 pasa spašenih od zlostavljanja. Nakon udomljavanja pokazao je svoje pravo lice i promijenio život svojih udomitelja

VIDEO

Zbog neodgovornih vlasnika pit bullovi su (pre)često na lošem glasu, etiketirani kao 'opasni'. Sljedeća priča dokaz je da medalja ima i svoju svjetliju stranu. Njezini glavni junaci su dva pit bulla: Yukon i Neyya. 

Do 2010. Yukon je bio tek jedan od 200 pasa spašenih od zlostavljanja, žrtva stereotipa o opasnim psima. Brigu o njemu tada preuzima Zaklada 'Životinjska farma' iz New Yorka.

Borba protiv diskriminacije pit bullova

 Zaklada je to koja se specijalizirala za borbu protiv diskriminacije ove pasmine, ali i spašavanje pit bullova koji su došli u krive ruke.

Yukon je odmah nakon spašavanja pokazao da je riječ o posebnom psu koji je osvojio srca svojih spasitelja. Osvojio je i Jyo Buyyali te njezinog petogodišnjeg sina, njegove traje udomitelje. 

- Unatoč svojim godinama Yukon je bio mlad u srcu. Bio je miroljubiv i traumatiziran, bojeći se izlaziti van iz kuće. U šetnje sam ga nosila u naručju. Većinu vremena provodio je kod kuće, spavajući u zagrljaju mog sina ili dijeleći poljupce. U najtežim životnim trenucima Yuki je bio naš oslonac - za portal lifewithdogs.tv izjavila je Jyo. 

Najbolji prijatelj

Koliko su joj se pit bullovi uvukli pod kožu govori činjenica da su nakon njegove smrti  spasili još jednog pit bulla.

- Neyya je u naše živote došla s puno radosti i oduševljenja. Svakodnevno nas razveseljava svojim budalaštinama. Obožava nam davati  poljupce i igrati se s mojim petogodišnjim sinom, koji je u njoj našao najboljeg prijatelja - nastavlja Jyo.

Yukon i Neyya dokaz su da su pit bullovi, kao i svi drugi psi tek obični ljubimci. Spremni učiniti sve kako bi uljepšali život svojih vlasnika.

Kako su pit bullovi postali sinonim za opasnost možete pročitati OVDJE! Od svog nastanka do danas pasmina je to koja se razvijala te postala obiteljski pas. 

Hoće li pit bull postati opasan ovisi isključivo o njegovim vlasnicima. O tome smo pisali OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode