Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Prvi posjet pet shopu: Oprema nužna za suživot sa štenetom

Prvi posjet pet shopu: Oprema nužna za suživot sa štenetom
1

Ne nasjedajte na marketinške trikove. Opremu kupujete za psa, a ne za sebe. Ne kupujte ono što je vama lijepo, već gledajte da je oprema funkcionalna i od kvalitetnih materijala

VIDEO

Kupnja opreme za psa važna je jednako kao i pravilan odabir psa. Pravilo je isto - prije kupnje dobro se informirajte. Iz našeg iskustva, osim živaca uštedjet će vam to i novac. 

Naime, dođete li u trgovinu za kućne ljubimce  nespremni i od prodavača zatražite savjet oko opreme za štence budite sigurni da će se u vašoj košarici naći i nešto što vašem psu ne treba.

Oprema za štence

Hrana za štene

Posuda za hranu/vodu 

Birajte posude s ravnim i širokim dnom jer se iz njih hrana/voda teže prolijeva. Psima s dugačkim njuškama kupite dublju posudu, a velikim psima preporučuje se nabavljati posude na postoljima jer im olakšavaju pijenje odnosno hranjenje.

Konkretnije, opterećenje kostiju i zglobova je manje. Imate li psa s dugim ušima nabavite mu posudu s kosim 'stranicama' što će spriječiti namakanje ušiju.

Poželjno je da je dno posude gumirano što sprječava klizanje. Budući da su štenci skloni grickanju predmeta umjesto plastične odaberite posudu od nehrđajućeg čelika ili keramike. 

Ogrlica/orma/povodac za psa - Kako odabrati?

Igračke za pse

Kako odabrati igračku za psa?

Kako se psi igraju?

Pseći toalet/pelene za štence 

Četka/češalj 

Zaštita od buha/krpelja ( o istoj se savjetujte s veterinarom)

Krevet za psa

Hoće li to bit klasičan krevet, deka, košara ili madrac odluka je na vama. Ne kupujte krevet za štene. Zašto? Štene će vrlo brzo narasti te unaprijed odaberite krevet za velikog psa. Krevet treba bit dovoljno velik da se pas na njemu može ispružiti.  

Vodič za vlasnike štenaca

Napomena za kraj:

Ne nasjedajte na marketinške trikove i ne kupujete ono što je vama lijepo, već prije svega gledajte da je oprema za štene funkcionalna i napravljena od kvalitetnih materijala. Vrsta opreme ovisi o veličini i pasmini psa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest
Svi usponi i padovi J.Lo i Bena Afflecka: Skoro 20 godina čekali da se spoje, a sada se razvode?!
POPULARNI PAR

Svi usponi i padovi J.Lo i Bena Afflecka: Skoro 20 godina čekali da se spoje, a sada se razvode?!

Ljubavna priča Jennifer Lopez i Bena Afflecka definitivno nije bajna, a par je čekao gotovo 20 godina da se ponovno spoji. Iako svi obožavaju ovaj par, čini se kako je razvod ponovno pokucao na vrata