Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Prvi put u Hrvatskoj natjecali se psi tartufari! Pobjedili su...

Prvi put u Hrvatskoj natjecali se psi tartufari! Pobjedili su...
7

Utakmica pasa tartufara održana je u sklopu edukativno-turističke manifestacije Dani gljiva koja se ovog vikendaa održala u Lekeniku. Natjecalo se jedanaest pasa

VIDEO

Na  susretu i utakmici Lagotto romagnolo pasa održanom u Lekeniku po prvi puta u Hrvatskoj nastupilo je 11 pasa dresiranih za traženje tartufa. 

Utakmica četveronožnih tartufara održana je u sklopu edukativno-turističke manifestacije Dani gljiva u Lekeniku koju je organizirala Turistička zajednica općine Lekenik koja je promovirala tartufiranje kao novi turistički proizvod. 

Pobjednik prve utakmice bio je dvogodišnji pas Boni vlasnice Branke  Kosanović iz Zagreba. Druga je bila kujica Moly vlasnika Renata Modrića, a treća kujica Srećka vlasnika Brune Milčića iz Lekenika.

 Psima se  osim broja pronađenih tartufa unutar 10 minuta u ograđenom prostoru ocjenjivao samostalan rad, volja za radom i kretanje za što je bila zadužena ocjenjivačka komisija sastavljena od stručnjaka: prof. dr. sc. Romano Božac (vrhunski stručnjak za gljive), Stefan Kovačević (međunarodni sudac na utakmicama pasa)  te Ana Musulin, istaknuta hrvatska 'handlerica' pasa. 

– Uzbuđena sam i sretna zbog pobjede mog Bonija. Bilo mi je jako zanimljivo i lijepo. Boni nema puno prilike za traženje tartufa, ali mi je danas pokazao koliko je vješt u tome – rekla je pobjednica Branka Kosanović. 

Zadovoljan prvim ovakvim natjecanjem za pse pasmine Lagotto romagnolo u Hrvatskoj bio je i jedan od sudaca, Stefan Kovacevic.

 – Bilo je predivno i dobro pripremljeno. Psi su bili 90 posto pripremljeni za natjecanje. Ovakva natjecanja dobro dođu vlasnicima da vide kako rade i da ih savjetujemo što treba popraviti u njihovom radu. Sve pohvale organizatorima TZO-u Lekenik i Mariju Koliću što su pokrenuli ovaj susret i utakmicu Lagotta prvi u Hrvatskoj – rekao je Stefan Kovacevic iz Njemačke.

 Sudac je to za lovne pse i njemačke ovčare koji je do sada sudio četiri natjecanja za Lagotto romagnole. 

Nagrade troje prvoplasiranim natjecateljima uručio je načelnik općine Lekenik Ivica Perović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi
Jeste li među njima?

Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi

Velik broj ljudi na svijetu ima probleme s vidom koji dovode do ovisnosti o različitim dioptrijskim pomagalima. Međutim, sve više njih danas odlučuje stati tom problemu na kraj i odlaze na lasersko skidanje dioptrije