Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Saznajte kako na jednostavan način rashladiti male životinje!

Saznajte kako na jednostavan način rashladiti male životinje!
5

Glodavce i kuniće najlpraktičnije je hladit pomoću zaleđene plastične boce s vodom koju treba postaviti u blizini kaveza ili postavljanjem pločice unutar kaveza ljubimca

VIDEO

Glodavci , kunići i ostale male životinje kao kućni ljubimci  vrlo brzo prilagođavaju se različitim životnim uvjetima. 

Ipak, svako godišnje doba sa sobom donosi i specifične uvjete držanja. Kako bi vaši glodavci lakše podnijeli ljetne vrućine pripremili smo za vas nekoliko jednostavnih savjeta.

Gdje smjestiti kavez za ljubimca?

Kavez smjestite u tamniju prostoriju u kojoj nema propuha, a rano ujutro ili predvečer možete ga držati u hladu na otvorenom. 

Ako ste prilikom odabira opreme, umjesto staklenog izabrali žičani kavez vaš ljubimac će profitirati jer je žičani kavez prozračniji.

Oprezno s klima uređajem

Najveće opasnosti za glodavce i dvojezupce su propuh i nagle promjene temperatura. Rashlađujete li prostoriju u kojoj vaš ljubimac boravi klima uređajem donja granica ne bi se smjela spuštati ispod 12 stupnjeva Celzijevih. 

Gornja granica ne bi smjela prelaziti 27 stupnjeva. Ljubimce možete hladit ventilatorom, ali nikada ga ne usmjeravajte direktno u ljubimce.

Hlađenje s zaleđenom vodom

Najpraktičnije hlađenje ljubimaca je pomoću boce zaleđene vode koju treba postaviti u blizini kaveza ili postavljanjem keramičke pločice unutar kaveza. 

Kada ste kod kuće ljubimce izvadite iz kaveza i pustite da sami odaberu gdje će se smjestit. Najčešće to bit na kuhinjskim pločicama. 

Higijena ljubimaca jako je važna

Higijena hrčaka, zamoraca, štakora, kunića i sličnih malih životinja jako je važna. Dlaku redovito četkajte, a kuniće možete osvježiti tako da im uši izmasirate vlažnom krpom. 

Mokra stelja, piljevina, nepojedeno voće i povrće idealna su mjesta za brojne bakterije i plijesni koje mogu štetit ljubimcima. Tu su i muhe koje mogu stvoriti puno problema.

Ljubimcima osigurajte svježu vodu

 Zato životni prostor, hranilice, pojilice i ostalu opremu čistite redovito, ako treba i dva puta dnevno. 

Najvažnije! Ljubimcima uvijek na raspolaganju treba bit svježa voda. Kako bi što duže ostala svježa u nju možete stavit nekoliko kockica leda.

Savjeti su to kojih bi se trebao pridržavati svaki vlasnik koji želi da njegov ljubimac bude preživi ljeto bez stresova. 

OVDJE pročitajte korisne ljetne savjete za vlasnike kućnih ljubimaca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode