Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Testirali hranu za pse i mačke! Dobili su šokantne rezultate

Testirali hranu za pse i mačke! Dobili su  šokantne rezultate
1

Kako bi otkrili jesu li sastojci navedeni na deklaracijama pakiranja hrana za pse i mačke identični upakiranoj hrani znanstvenici su testirali 52 proizvoda za ljubimce

VIDEO

Sadrži li hrana za psa s okusom govedine vrstu mesa koja je označena na deklaraciji pakiranja? Ne nužno. Naprotiv, postoji velika mogućnost da je proizvođač umjesto govedine stavio neko drugo meso!

Pokazalo je to istraživanje Chapman Universityja iz Kalifornije.  

Kako bi otkrili jesu li sastojci mesa navedeni na deklaracijama pakiranja hrana za pse i mačke identični upakiranoj hrani znanstvenici su DNA testovima  testirali 52 proizvoda namijenjena prehrani kućnih ljubimaca

Dvadeset proizvoda označeno je potencijalno opasnima, a od tih 20  njih 16 u sebi je sadržavalo meso koje uopće nije navedeno na pakiranju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Općenito ( bez obzira bili sastojci označeni ili ne) otkriveno je kako je piletina najčešći sastojak hrane za pse i mačke. Slijede svinjetina, govedina, puretina i janjetina. Najrjeđi sastojak je guščje meso.

Istraživanje je pokazalo kako se u hranama za kućne ljubimce kao neoznačeni sastojak najčešće nalazila svinjetina

Poražavajući su to podaci koji bi trebali zabrinuti vlasnike kućnih ljubimaca, a rezultat su globalizacije odnosno međunarodne trgovine koja omogućava manipulacije s proizvodima koji se uvoze u pojedinu državu. U konkretnom slučaju u SAD.

Važno je naglasiti da istraživanje nije pokazalo da je neka od 52 testiranih hrana za pse i mačke otrovna za kućne ljubimce.  

Originalni članak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.