Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Tražite šaptača psima? Cesar Millan pomaže vam u odabiru

Tražite šaptača psima? Cesar Millan pomaže vam u odabiru
4

Što želite od svog psa? Pitanje je to koje si vlasnik mora postaviti jer nije isto treba li psa naučiti osnovne pseće naredbe ili se pak radi o rehabilitaciji agresivnog psa

VIDEO

Kako odabrati školu za pse? Pitanje je to s kojim se prije ili kasnije suoči svaki vlasnik četveronožnog ljubimca, pogotovo kad je riječ o vlasnicima koji tek ulaze u svijet pasa.

Cesar Millan, najpoznatiji šaptač psima na svijetu putem svoje web stranice www.cesarsway.com  otkriva:

 Pet pravila kako odabrati trenera za psa:

Što želite od svog psa? Pitanje je to koje si mora postaviti svaki vlasnik jer nije isto treba li psa naučiti osnovne pseće naredbe ili se pak radi o psu koji već ima neki problem poput onih koji se prikazuju u Cesarovim emisijama. Neki treneri rade samo osnovne tečajeve, neki pak rješavaju specifične probleme dok neki rade jedno i drugo.

Pročitajte kako pravilno odabrati psa?!

Razmislite kako želite da se vaš pas odgaja?! Cesar navodi kako se u nekim slučajevima ne protivi upotrebi davilica i sličnih alata. Međutim, ako vlasnik njihovo korištenje ne smatra etičnim on ih neće koristi jer kako kaže' ako je vlasnik protiv nekog alata sigurno će i pas s njima imati negativno iskustvo'.  

Vlasnike upozorava da su oni ti koji će živjeti sa psom te da odaberu onog trenera s čijim principom rada i životnom filozofijom  se slažu.

Provjerite stručnost trenera!

Na tržištu postoji mnogo trenera pasa i nisu svi od njih certificirani za rad sa psima. Automatski to ne znači da su loši jer kako Cesar kaže i 'sam je bio jedan od takvih'.

 Certifikat trenerima jamči da su prošli barem minimalnu obuku, a da bi ih dobili u svom radu moraju se pridržavati određenih pravila struke. 

Preporuke su dobro došle

Kad pronađete trenera za pse zamolite ga da vas spoji s nekoliko svojih klijenata s kojima ćete porazgovarati o svom budućem treneru i njegovim metodama rada.

Provjerite da li trening uključuje i vas 

Postoje treneri koji će vas zamoliti da im ostavite psa s kojim će oni raditi samostalno. Cesar u tome ne vidi ništa loše jer ponekad ima takav pristup ako procijeni da je vlasnik uzrok problema te psa treba udaljiti od istog.

 Ipak, kao što možete zaključiti iz njegovih emisija u većini slučajeva Cesar ipak većinom radi s vlasnicima. Upoznaje ih sa stvarima u vlastitom ponašanju koje trebaju mijenjati jer kako kaže trening je vrlo često potrebniji vlasnicima, nego psima.

Uoči zagrebačkog spektakla pozivamo vas da pratite zanimljivosti o Cesaru MIllanu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode