Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Zašto udomiti, a ne kupiti psa? Jeftinije je, a i spašavate život

Zašto udomiti, a ne kupiti psa? Jeftinije je, a i spašavate život
1

Većina azila za napuštene životinje poklanja pse koji su socijalizirani, cijepljeni protiv bjesnoće, očišćeni od parazita, čipirani, kastrirani. Kad psa kupujete sve plaćate sami

VIDEO

Kupiti ili udomiti psa? Pitanje je to s kojim se susreću mnogi koji nabavljaju psa. Odluku prepuštamo vama. Prije nego se odlučite pročitajte razloge za kupnju odnosno udomljavanje psa.

Zašto kupiti psa?

U pravilu svatko će radije udomiti psa jer zašto plaćati ako psa možeš dobit besplatno? Međutim, ako netko želi točno određenu pasminu, a iste nema u ponudi azila koje se bave udomljavanjem pasa ne preostaje mu drugo nego kupiti točno određenu pasminu.

 Isto se odnosi na ljude koji pse misle voditi na izložbe i/ili se bavit uzgojem. U tom slučaju ne preostaje im drugo nego kupiti psa.

Ne mislite psa vodti na izložbe, a svejedno želite točno određenu pasminu, ali nemate novaca za kupnju psa? Budući vlasnici iz te kategorije najčešće kupuju pse bez rodovnica jer 'njima ne trebaju papiri'. 

Oprez! Šverceri koji prodaju pse bez papira, najčešće iste niti ne mogu dobiti. Zašto? Prodaju pse koje 'štancaju' isključivo radi prodaje, protivno svim kinološkim pravilima. Takvi psi, skloniji su obolijevanju, a često imaju ozbiljnih problema u ponašanju.

Pročitajte kako i gdje kupovati psa

Ako nemate novaca za kvalitetnog psa s rodovnicom razmislite o udomljavanju psa!

Zašto udomiti psa?

Najčešće se udomljavaju psi mješanci,a to što su besplatni ne znači da su to 'psi s greškom'. Njihova jedina 'mana' je što su došli u ruke pogrešnih vlasnika koji su ih, nakon što su im dosadili izbacili na ulicu. 

Pročitajte Vodič za štence

Pružanjem druge prilike nekima od pasa spasit ćete život, ali i uštedjeti. Većina azila poklanja pse koji su socijalizirani, cijepljeni protiv bjesnoće, očišćeni od parazita, čipirani, kastrirani. Kad psa kupujete sve navedeno plaćate sami.

Želite li udomiti psa pozivamo vas da posjetite našu rubriku Udomi me!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući