
Filete lososa začinite solju i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijte preostalu žličicu ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake strane
Lifestyle
Komentari 0Filete lososa začinite solju i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijte preostalu žličicu ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake strane
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Zagrijte žličicu ulja u tavi na srednjoj vatri i popržite bučine sjemenke da posmeđe, oko dvije minute. Sjemenke odložite na papirnati ručnik i ostavite da se ohlade. Zatim šest žlica bučinih sjemenki ugrubo sameljite sa svježim korijanderom, sjemenkama korijandera i češnjakom. Dok blender ili mikser i dalje usitnjava, postupno dodajte sok limete, 1/4 šalice ulja i 1/4 šalice vode dok ne dobijete formu pirea. Začinite solju i paprom te po želji dodajte još malo soka limete. Filete lososa začinite solju i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijte preostalu žličicu ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake strane.
4 fileta lososa, 1 mala žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja, pola šalice sjemenki bundeve, oljuštenih i sušenih, pola šalice korijandera, pola male žlice sjemenki korijandera, pola češnja češnjaka, 1 žlica soka od limete, sol, svježe mljeveni papar, 1 limeta
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+