Listovi salate uz dodatak mesa, žitarica, sira i sjemenki lako postaju zvijezde svakog obroka, savjetuje nutricionistica Petra Vlak i dodaje da tijekom pripreme pazite na higijenu
Kako biste uživali u savršenom, kremastom okusu raskošnog pesto umaka ne morate potrošiti novac na kupnju malene staklenke u trgovini, nego izradite svoj pesto kod kuće i jedite ga kad vam se prohtije
Ova mirisna biljka pomaže protiv nesanice, hiperaktivnosti, a posađen u vrt brzo će se razmnožiti i izrasti u lijepu i mirisnu trajnicu od koje se pripremaju zdravi čajevi
U vrijeme kad se tržnice zelene, bilo bi šteta ne iskoristiti obilje mladog špinate i svježe rikole za pripremu ovog jednostavnijeg i zanimljivog pesta
Ovo jelo lako je i brzo za napraviti, a oduševit će ukućane ili goste koji vole jesti meso. Sezona je medvjeđeg luka i to je šteta ne iskoristiti u raznim jelima i salatama
Ovaj kultni umak savršen je dodatak tjestenini, tijestu za pizzu, ali i preljevima za salatu. Sam naziv - pesto - dolazi od talijanskog pestare, što u prijevodu znači gnječiti, tući
Od viška luka dobije se fina marmelada, a od špinata pesto. Tu je nekoliko recepata, ali namaze možete raditi od puno vrsta povrća pa kombinirajte
Za pesto treba zgnječite vezicu bosiljka, režanj češnjaka, žlicu pinjola i grubu sol. Jamie Oliver zeleni umak radi od rikule, a Gordon Ramsay blanšira bosiljak
Gastro.hr je za vas pripremio jedan mirisan specijal. Umaci koji griju dušu je prava mala riznica znanja i uz seriju članaka ćete naučiti sve što morate znati o tome.
Koprive se može pripremati kao špinat, a odlična je u krem-juhama od krumpira, pitama, kruhu i jelima od piletine. Bere se u proljeće, a najbolje je brati samo vrhove