Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najinovativnija tehnološka rješenja - tenisice LunarGlide +3

Od svojih početaka, pa do danas, Nike kontinuirano radi na inovacijama u udobnosti, stabilnosti i lakoći svojih tenisica te već 40 godina trkače opskrbljuje najboljom opremom

Nike
Foto: Nike

Rob Doylan, voditelj dizajna tenisica za trčanje tako je nedavno predstavio LunarGlide +3 tenisice koje pružaju nevjerojatnu udobnost pri svakom koraku. Ususret We Run Zagrebu, velikoj utrci koja će se održati 1. listopada na Jarunu, iz palete Nikeovih proizvoda upravo se LunarGlide +3 preporuča kao najbolja i najudobnija tenisica za sve koji žele započeti ili nastaviti s trčanjem kao rekreacijom. Cilj ove utrke je potaknuti što više ljudi da trče u svrhu zdravlja i razonode, a odgovarajuće prozračne tenisice sve će trkače zasigurno dodatno motivirati.

Nike LunarGlide 3+ spaja nenadmašnu stabilnost, iznimno mekan potplat i savršeno pristajanje uz stopalo, a rezultat je lakoća pokreta i izvrstan oslonac u kombinaciji laganog, fleksibilnog i prozračnog. Posebnost tenisice Nike LunarGlide 3+ je i uložak pod nazivom Dynamic Support koji omogućuje glatke prijenose sile tijela tijekom trčanja. Poboljšana upotreba ultra meke pjene Lunarfoam pruža mekoću i udobnost, a inovativna središnja traka omogućuje bolje prijanjanje i čvršći oslonac.

Dynamic Support dvodijelni je sustav međupotplata koji pruža vrhunsku stabilnost i mekan oslonac za gladak i siguran pokret. Dynamic Support uključuje dva nasuprotno postavljena "klina" načinjena od dviju različitih vrsta pjene - supermeke Lunarlon pjene koja služi kao jastučić i guste pjene koja služi kao nosač. Poznato je da su mnogi trkači skloni  prekomjernoj pronaciji, odnosno pojavi u kojoj se stopalo okreće na unutrašnju stranu. Kako bi se to neutraliziralo koristi se Lunarlon pjena koja je gušća s vanjske strane gdje trkač traži bolje pojastučenje, a čvršća pjena, nosač, gušća je s unutrašnje strane gdje trkaču treba više stabilnosti. Sustav klinova pod nazivom Dynamic Support trkaču pružai mekoću i stabilnost što je potrebno kad se peta spušta na tlo i stopalo savija prema dolje. Na taj način ovaj sustav trkaču omogućuje lak i postepen prijenos sile tijela pri trčanju.

Svi koji žele isprobati udobnosti i kvalitetu ovih tenisica pozvani su da se priključe besplatnim tjednim trkačkim treninzima u organizaciji Nike-a, koji se održavaju od 18 do 19 sati svakog utorka u Varaždinu na stadionu Sloboda, svake srijede u Maksimiru sa startom kraj Male pozornice te svakog četvrtka na Jarunu sa startom kraj polivalentnog igrališta. Tamo će uz stručni savjet i preporuku trenera moći posuditi odgovarajuće LunarGlide+3 tenisice te uz dobro društvo naučiti sve o zagrijavanju, istezanju, tehnici trčanja, opuštanju, prehrani i ostalim detaljima uz koje trčanje postaje ugodan i zabavan sport.

Message