Bajkovite lokacije: Pogledajte ideje za vikend izlet u Hrvatskoj | 24sata
Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 34

Bajkovite lokacije: Pogledajte ideje za vikend izlet u Hrvatskoj

Powered by INA

Bajkovite lokacije: Pogledajte ideje za vikend izlet u Hrvatskoj

Hrvatska je predivna zemlja prepuna svjetski poznatih turističkih atrakcija, ali i skrivenih dragulja koji su idealni za izlete. Donosimo vam pet takvih lokacija od Slavonije, preko Gorskoga kotara, pa do Dalmacije

Proljeće je idealna prilika za izlete u prirodi, a ako niste sigurni kamo biste se ovaj put zaputili, donosimo vam nekoliko prijedloga diljem Lijepe Naše. Bez obzira na to tražite li odmor u tišini prirode ili ste u potrazi za avanturom, sigurni smo da će vas ova mjesta oduševiti.

Prekrasno jezero u srcu Slavonije

Ako Slavoniju zamišljate kao prostranstvo dolina, zelenila i šuma, niste u krivu, ali ponegdje se mogu pronaći i prekrasna jezera. Jedno od takvih je Borovik, jezero koje se smjestilo negdje na pola puta između Đakova i Našica, a ako dolazite iz smjera Đakova, proći ćete pored sela Mandićevac, poznatog po prekrasnim vinogradima. Riječ je o umjetnom jezeru nastalom pregradnjom korita rijeke Vuke 1978. godine. Jezero je okruženo gustom šumom i idealno je za ribolovce, planinare, bicikliste, izviđače te za sve rekreativce. U blizini jezera, kraj sela Paučje, nalazi se i Planinarska kuća Borovik, koju su uredili članovi Planinarskog društva Đakovo.

4
| Foto: Mirna Marić

Na aktivni odmor u Omiš

Ako još niste, svakako vam je vrijeme da posjetite prekrasni Omiš, grad na ušću Cetine u more. Omiš je poznat kao adrenalinsko središte Dalmacije zbog aktivnosti kao što su planinarenje te kajaking ili rafting na Cetini. No najnoviji dodatak turističkoj ponudi je zipline, zahvaljujući kojemu ćete na poseban način istražiti prekrasan kanjon rijeke Cetine. Zipline se sastoji od osam čeličnih sajli preko kojih se sudionici, sjedeći u pojasu, spuštaju niz kanjon.

Ukupna dužina sajli je 2100 m, od kojih je najduža 700 m i nalazi se 150 m iznad zemlje. Za prelazak cijelog poligona, uz pratnju dva vodiča, grupi od 10 gostiju treba dva i pol sata. Putem do Omiša možete se okrijepiti u Ininom Fresh Corneru, gdje vas uz standardnu ponudu, poput kave i svježe pripremljenih sendviča, čeka i jedan od najtraženijih specijaliteta - hot dog.

Split, 22.06.2013. - Adrenalinski park Zipline Omis
4
| Foto: PR

Najveće umjetno jezero u Hrvatskoj

Ako tražite bijeg u čistu prirodu, Međimurje je uvijek odličan izbor. Omeđeno rijekama Murom i Dravom, Međimurju ne nedostaje vodenih površina, a ako se zaputite u Prelog, na rijeci Dravi pronaći ćete Dubravsko jezero, najveće hrvatsko umjetno jezero. Zbog svoje veličine podsjeća na more, pa se još naziva i preloška Marina. Ako želite uživati u šetnjama prirodom, pecanju, plovidbi Dravom, leteći tzv. zmajevima iz obližnje zračne luke ili odsjesti u nekoj od mnogih brvnara, Marina Prelog mjesto je za vas. 

6
| Foto: Luka Hercigonja / Shutterstock

Napušteno selo u Istri

Selo Kotli u blizini Huma u Istri napušteno je već više od 40 godina, ali to ne sprečava mnoge turiste da ga posjećuju tijekom cijele godine. Kotli to mogu zahvaliti rijeci Mirni, koja je u kamenom vapnencu napravila vizualno zanimljive bazenčiće, odnosno kotle, od čega i potječe naziv mjesta. Selo Kotli u povijesti je bilo snažno gospodarsko središte, o čemu danas svjedoči stari mlin, do kojeg se dolazi stazicom s desne strane rijeke Mirne. Na proljeće i u jesen kotli su puni vode te se u njima može i kupati, a ljeti su većinom presušeni.

7
| Foto: PR

Bajka u Gorskom kotaru

I za kraj idemo u Gorski kotar, u slikovite Fužine. Smještene na 730 metara nadmorske visine, Fužine su okružene planinama, stoljetnim šumama i prekrasnim jezerima, a u blizini je i špilja Vrelo. Špilja je otkrivena pedesetih godina 20. stoljeća tijekom gradnje jezera Bajer, dugačka je oko 300 metara i specifična po tome što je jedina turistički uređena špilja u Hrvatskoj kroz koju protječe podzemna voda. Osim prekrasnog jezera Bajer, u Fužinama se nalaze jezera Lepenica i Potkoš. Na raspolaganju su i mnoge planinarske staze, a u okolici je i devet obilježenih pješačkih i biciklističkih staza. Na izrazito dobrom prometnom položaju, Fužine su idealna destinacija za izlete.

4
| Foto: PR

Ako vam na putu do vašeg odredišta ponestane goriva ili se poželite okrijepiti, to možete učiniti na nekom od mnogih Ininih maloprodajnih mjesta. Svoje baterije napunite u Fresh Corneru, a za vašeg limenog ljubimca pobrinut će se visokokvalitetna INA Class Plus goriva. Što još možete pronaći u ponudi, u videu otkriva Juraj Šebalj.

Uz mobilnu aplikaciju INA Loyalty sakupljate bodove prilikom gotovo svake kupnje na Ininim maloprodajnim mjestima i ostvarujete pogodnosti. Novi program prepun je iznenađenja, a nakon registracije čeka vas i dar dobrodošlice - kava po izboru i 50 bodova na Loyalty računu. U sklopu projekta INA from the inside provodi se i nagradni natječaj. Kako sudjelovati, pogledajte na Ininu Facebook profilu.

Powered by INA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Posao koji traje od 1964.: Igor je jedan od posljednjih koji njeguju ovu tradiciju
ZAVOLIO POSAO ZBOG OCA

Posao koji traje od 1964.: Igor je jedan od posljednjih koji njeguju ovu tradiciju

Njegov škver otvoren je davne 1964., a posao je zavolio uz oca. Da nije ostao u škveru, bio bi sigurno na moru, rekao je jedan od posljednjih kalafata koji i danas njeguju tradicijsku gradnju, rekonstrukciju i popravak drvenih brodova

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura