Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Otkrivamo kako uštedjeti pri opremanju apartmana!

Powered by evotv

Otkrivamo kako uštedjeti pri opremanju apartmana!

Sezona je sve bliže i apartmane treba dovesti u red. Za neke to znači krečenje zidova, a za druge su to sitni popravci. No sigurno ima i onih koji moraju renovirati prostorije ili čak namjestiti apartman "od nule"

Bilo da prvi put iznajmljujete kuću u Zagorju ili apartman na moru, ili već imate dugogodišnje iskustvo u tome, sigurno ćete taj objekt morati namjestiti "od poda do stropa" ili ga povremeno renovirati. Pa zašto pritom ne biste malo i uštedjeli? Donosimo vam savjete koji će vam u tome pomoći, ali imajte na umu - da biste privukli goste, u neke stvari valja uložiti više...

Kvalitetan pod isplatit će se dugoročno

Umjesto tepiha u hodnicima i dnevnoj sobi radije uložite u postavljanje kvalitetnih pločica ili parketa. Takav će pod trajati godinama i neće zahtijevati renovacije, dok se tepisi izližu pa nakon nekog vremena izgledaju pohabano i treba ih zamijeniti, a nisu nimalo jeftini. Usto, pločice ili parket lakše je oprati i očistiti nego tepih. Naime, perete li tepih sami kod kuće, prilično ćete se namučiti, a i sušit će se dugo. Date li ga pak na kemijsko čišćenje, istrošit ćete se, a s obzirom na to da se na tepihu vidi svaka mrlja, vozit ćete ga na kemijsko prilično često. Ipak, dobro je ostaviti male staze kraj kreveta jer će gostima biti ugodnije ujutro stati na tepih nego na hladan pod.

Ne kupujte skup namještaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gosti se (posebice oni s malom djecom) neće prema vašem trosjedu ponašati kao prema vlastitom, niti će paziti da ne oštete kuhinjski stol ili da ne lupaju vratima ormara. Stoga, razmislite želite li doista kvalitetan i skup namještaj u apartmanu ili kući koju iznajmljujete jer ćete zasigurno za tri ili četiri godine nešto od toga morati zamijeniti. Umjesto kvalitetnog trosjeda koji ćete platiti primjerice 5.000, bolje je kupiti neki za 2.000 kuna jer, kao što smo već spomenuli, vjerojatno ćete za koju godinu morati kupiti novi. Usto, jednom kad se nešto prolije po fotelji ili krevetu, teško ćete otkloniti mrlje, pa bolje da onda nastrada jeftiniji komad pokućstva nego skuplji. 

via GIPHY

Umjesto skupih madraca kupite nadmadrace

Gosti na odmor dođu da se odmore, a svi znamo da je za odmor ključan dobar krevet. Naravno, svaki se madrac s vremenom istroši, pa ih svakih nekoliko godina treba zamijeniti. Međutim, kvalitetni madraci koštaju i do nekoliko tisuća kuna, pa kako ne biste dali pravo malo bogatstvo za nekoliko madraca, razmislite o kupnji nadmadraca. Oni su cjenovno puno pristupačniji, a iznenađujuće kvalitetni. Stoga, kada dođe vrijeme da zamijenite stare madrace, jednostavno na njih samo stavite nove nadmadrace i gosti će biti oduševljeni. Osim toga, često se mogu naći na akciji pa ćete definitivno proći jeftinije. 

Tapeciranje starog namještaja

Dođe li vrijeme da promijenite sofu ili stolce, razmislite o tome da ih tapecirate. Naime, ako je kauč čitav, a samo je tkanina pohabana ili uništena, možete ga jednostavno presvući u novu, a usto možete birati uzorak i boju tkanine te ih kombinirati, a isto možete učiniti i sa stolcima. 

Morate li pak promijeniti kuhinjske elemente ili zamjeniti kakav ormarić, radije ih presvucite samoljepljivom tapetom. Na izbor imate bezbroj uzoraka, a odlično su rješenje ako želite obnoviti vrata, police, ormariće, ormare i slične površine, a najbolje od svega je što to možete učiniti sami. 

Na ovome se ne štedi

Iako će svaki iznajmljivač pokušati proći što jeftinije pri opremanju apartmana, u neke stvari ipak valja uložiti kako bi vam se to vratilo zadovoljstvom gostiju, a naposljetku i profitom. Iako jeftiniji namještaj i dekoracije mogu proći, na ovome ne smijete štedjeti:

  • klima - svaki bi apartman ili kuća za najam trebali imati dobru klimu. Iako mnogi to dodatno naplaćuju, danas bi ona trebala biti uključena u cijenu jer bez nje mnogi neće ni pogledati apartman, posebno za najvećih ljetnih vrućina kada je ne moguće spavati bez klime
  • besplatan internet i gledani TV kanali - u 2018. smo godini i besplatan internet očekujemo na svakom koraku, pa tako i na odmoru. Štoviše, besplatan internet trebao bi također biti uključen u ponudu, a ne naplaćivati se kao dodatan sadržaj. Isto je i s TV programima. Za vrijeme kišnih dana gosti najčešće ostaju u apartmanu i ako nemaju raznovrstan televizijski sadržaj, osjećaj pune usluge gubi smisao za gosta, a danas postoje stvarno povoljni TV paketi za iznajmljivače o kojima se možete raspitati 
  • kvalitetni jastuci - nema ništa gore nego kad dođete na odmor i požalite što sa sobom niste ponijeli svoje jastuke. Loši, nekvalitetni jastuci koji se spljošte čim legnemo na njih užasno su frustrirajući za goste jer, umjesto da se odmore i "napune baterije", spavaju loše pa su tijekom dana umorni i nervozni od bolova u vratu. Kad kupujete jastuke za goste, kupite onakav na kakvom biste i sami htjeli spavati.

Bez obzira na to uređujete li apartman prvi puta ili samo renovirate, imajte na umu ove stavke pri uređenju kako ne biste nepotrebno bacali novac. Radije uložite u stvari koje su gostima zaista bitne i koje će cijeniti. 

Powered by evotv

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang