Obavijesti

Native sadržaj

Iselili se iz zagrebačkog stana i 'uselili se' u gradski park. Pa kako je to moguće?

Sadržaj donosi: Ledo Quattro

Iselili se iz zagrebačkog stana i 'uselili se' u gradski park. Pa kako je to moguće?
8

Obitelj koja je odlučila iseliti iz gradskog stana i useliti u gradski park nastavila je s uobičajenim životnim aktivnostima, ističući da im je sada život bolji i lakši! Život pod otvorenim nebom neobična je odluka, ali prolaznici su oduševljeni

Svaka obitelj posebna je na svoj način, ali obitelj Ledić učinila je nešto što još nikome do sada nije palo na pamet - uselila se u javni park. Na zaposjedanje gradskog parka upozorio nas je čitatelj pa smo istog trena krenuli u provjeru. Prizor koji smo na zagrebačkom Zrinjevcu zatekli iznenadio nas je!

Četveročlana obitelj živi, ruča i spava pod vedrim nebom. Ledići su, kako nam kažu, odlučili gradski stan zamijeniti ovom oazom mira i svježine jer im je u stanu neizdrživo vruće. Cjelodnevni boravak pod stoljetnim krošnjama, usred travnjaka, s osvježenjem koje pristiže s obližnjih fontana, učinilo im se kao savršeno rješenje. 

Kako je moguće da se neka obitelj "useli" u gradski park i što će učiniti kad institucije odreagiraju? Kažu da o tome previše ne razmišljaju, ali da se u svoj stari stan ne vraćaju. Što se njih tiče, ova lokacija njihov je novi dom.

Obiteljski život ispod otvorenog neba

Kako smo spomenuli, obitelj je u gradskom parku nastavila svoje uobičajene obiteljske aktivnosti, a pritom su nerijetko komunicirali i s prolaznicima, koje je ova ideja oduševila.

Smijeh, glazba, društvene igre, sportske aktivnosti, knjige i stripovi, obiteljski razgovori uz zdjelice sladoleda, prepričavanje omiljenih trenutaka i uživanje u predivnoj prirodi koja im je postala novi dom odsad su njihove omiljene aktivnosti! Njihova je vesela i opuštena energija ubrzo prešla i na prolaznike, koji nisu skidali osmijeh s lica.

- Život u parku jako mi se sviđa jer nam je sve nadohvat ruke - rekla nam je Petra, najmlađa članica obitelji Ledić.

Osim toga, u novoj "kući" imaju manje posla, pa se više mogu posvetiti onome najvažnijem - jedni drugima i zajednički provedenom vremenu! Pritom ističu da im je stanovanje besplatno te da sad mogu mnogo više vremena provoditi na svježem zraku.

Građani vide mnoge prednosti

A kako ovu ideju doživljavaju prolaznici? Mnogi su nam otkrili da bi se i oni odlučili na ovakav potez!

- Odlično, i za ljeto i za zimu! Ja, kao nekadašnji alpinist, spreman sam i na sve vremenske izazove - rekao nam je oduševljeni 82-godišnji Vjekoslav.

S druge strane, 32-godišnja Martina misli da je ova obitelj hrabra, ali nije sigurna bi li se i ona preselila iz svog stana.

- Izgleda mi super, ali samo dok je lijepo vrijeme - zaključila je.

Unatoč mnogobrojnim prednostima koje nalazi, 22-godišnja Amalka ipak je istaknula jednu manu - bube.

- Ne bih se iselila iz stana samo zbog buba - rekla nam je sa smiješkom i dodala da studira agronomiju!

Tridesetpetogodišnja Desa iz Bugarske nije mogla vjerovati da se ova obitelj doista odlučila na veliku promjenu!

- Oni su se stvarno preselili u gradski vrt u centru grada? Sviđa mi se ideja. I mi bismo se rado preselili u ovakav ambijent jer vidim samo prednosti ovakvog života! Živjeti vani, zajedno provoditi vrijeme, i to na svježem zraku, to bi uistinu bilo pravo osvježenje za moju obitelj - komentirala je. 

A 25-godišnja Laia i 27-godišnji Dani iz Njemačke prema ovoj su ideji skeptični, ali inicijativu obitelji Ledić apsolutno podržavaju.

- Vrlo hrabro i zanimljivo, ali ne bih želio živjeti vani kad zahladi - primijetio je Dani.

Njihov stav dijeli i 45-godišnja Edita.

- Ma super za njih, možda bih se i ja odlučila na takvo što, ali što kad stigne zima?

No zima ne smeta 16-godišnjem Španjolcu Benjaminu.

- Pa ovo je vrlo praktično i baš mi se sviđa! Spavati pod zvijezdama genijalna je ideja! - oduševljeno nam je rekao.

Genijalno luda ideja

Iako jedni ovakav potez smatraju riskantnim i nisu sigurni bi li mogli napustiti svoja četiri zida, svima je odluka obitelji Ledić prilično zanimljiva, neobična i pozitivna, a k tome "genijalno luda“, kako ju je opisao 19-godišnji Nicolas iz Njemačke. On je uvjeren da bi mnogi mogli slijediti njihov primjer!

Ova posebna obitelj u svojem je zajedništvu pokrenula sasvim neuobičajenu ideju i okrenula svoj život "naopačke", ali oslanjajući se na ono najvažnije - jedni na druge. Svatko od njih ima svoje posebne interese i želje, ali u jednome su ujedinjeni – odluka o životu pod otvorenim nebom najbolja im je dosad, a donijeli su je zajedno! Obitelj Ledić zna da je potpuno drugačija od drugih obitelji. I u tome njezini članovi uživaju!

Svaka je obitelj jedinstvena

Ne postoje dvije jednake obitelji. Baš svaka je posebna i jedinstvena na svoj način. Ali i zašto bismo svi bili jednaki kad je svima posebnost upravo u tome da smo različiti? A opet, i u različitosti članova obitelji možemo pronaći jedinstven sklad, mir i sigurnost. I baš zato što smo različiti, svi smo i posebni!

Upravo to slavi i Ledo Quattro - posebnost svake obitelji i različitost svakog njezinoga pojedinca. Različiti u zajedništvu i skladu, baš kao i Ledo Quattro, sladoled za različite okuse i ukuse! Četiri različita okusa za četiri člana tvoje obitelji, svi na okupu, svi drugačiji, a svi skladni! Unutar četiri zida ili pod vedrim nebom - izbor je vaš, i uvijek jedinstven! I zato slavimo različitosti jer nas i naše obitelji upravo neobične kombinacije spajaju i čine posebnom te samo našom!

Sadržaj donosi: Ledo Quattro

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem
ODLIČNI UVJETI DOPUSTA

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem

Iako se percepcija prema 'tati koji ostane kod kuće s malim djetetom' mijenja svaki dan, mnoge očeve i one koji se to nadaju postati, više od financija brine potencijalno narušen odnos s poslodavcem

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...