Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

Još samo jedan dan za prijavu: Osigurajte sebi i svojoj ekipi mjesto na Hackathonu 24sata

Još samo jedan dan za prijavu: Osigurajte sebi i svojoj ekipi mjesto na Hackathonu 24sata

Priprema, pozor... prijave su otvorene još jedan dan... sad! Hackathon 24sata jedinstvena je prilika za sve mlade ljubitelje programiranja. Tko zna, možda baš vaša ekipa osvoji stipendije u vrijednosti od 36.000 kuna

Do ovog petka, 25. ožujka, do ponoći traju last minute prijave za Hackathon 24sata, natječaj na kojem će sudionici u grupama od 3 do 4 člana imati 24 sata da osmisle i programiraju rješenje zadanog zadatka. Pozivamo sve srednjoškolce i studente s afinitetima prema programiranju da se prijave i zabilježe u kalendaru 2. i 3. travnja, od 9 do 9 sati, u Zagrebačkom inovacijskom centru, poznatijem kao ZICER. 

Natjecatelje koji će predstaviti najbolje inovativne programerske ideje očekuju vrijedne nagrade, poput plaćenog stažiranja u uglednim IT kompanijama, stipendija FINA-e u ukupnoj vrijednosti od 36.000 kuna te edukacije s najboljim svjetskim stručnjacima.

Osim toga, svima će biti osiguran vrhunski mentoring sastavljen od stručnjaka iz područja programiranja i baza podataka te klopa i cuga tijekom cijelog Hackathona. A onima koji dolaze izvan Zagrebačke županije bit će osiguran smještaj. U svakom slučaju, dođite, zabavite se, naučite nešto novo i definitivno ovo vrijedno iskustvo uvrstite u životopis

Creative,Design,,Contemporary,Art,Collage,Of,Group,Of,People,Celebrating

Zadatak po mjeri srednjoškolaca i studenata

- Natjecatelji Hackathona morat će napraviti aplikaciju u bilo kojoj tehnologiji u kojoj se osjećaju ugodno, a vrsta aplikacije neće biti zadana. Može biti web, ili mobilna, ili desktop, ili bilo koja njihova kombinacija. Tema aplikacije bit će financijskoga karaktera za širu uporabu, ne nužno u bankarskom sektoru - objašnjava Boris Tomaš, operativni voditelj Hackathona 24sata i docent na varaždinskom FOI-ju. 

Financijska pismenost inače je krovna tema ovogodišnjeg Hackathona, koji su organizirali 24sata te Fakultet organizacije i informatike, a podržali Fina i Erste banka. Natjecateljske će ekipe zbog toga imati priliku pokazati ne samo svoju programersku nego i financijsku pismenost.  

Prema Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), financijska je pismenost osnovno financijsko znanje koje nam je potrebno za funkcioniranje u današnjem okruženju i ono je pozitivno povezano s razinom informatičke pismenosti. Najnoviji rezultati istraživanja razine financijske pismenosti u Hrvatskoj, koje je krajem 2019. godine proveo OECD, upućuju na blagi porast u odnosu na 2015. godinu. Da bi se taj rast nastavio i povećao, potrebno je još više i kvalitetnije ulagati u financijsko obrazovanje ključnih skupina stanovništva - mladih, to jest srednjoškolaca i studenata.  

Asian,Outsource,Developer,Team,Sitting,At,Desk,Working,Laptop,Computer

Lepeza stručnih mentora

Mlade će sudionike na ovom hakerskome maratonu pratiti i mnogi iskusni mentori, kojima će se imati prilike obratiti u svakom trenutku natjecanja. Ako žele, od mentora će moći steći neka nova znanja te unaprijediti postojeće programerske vještine.

Na Hackathonu 24sata sudjelovat će mentori: David Ante Macan, CEO, Zero Molecule, Stjepan Begušić, poslijedoktorand u Laboratoriju za analitiku financija i rizika, FER, Andro Merćep, doktorand u Laboratoriju za analitiku financija i rizika, FER, Zlatko Horvat, osnivač i voditelj razvoja, LEAPWISE, Ivan Žganjer, Senior Java Developer, LEAPWISE, te Martin Blažević, Team Lead, Senior Java Developer, LEAPWISE. 

- Očekuju nas dinamična 24 sata, u kojima će najbolji timovi razvijati svoja rješenja pod budnim okom mentora. Ovaj Hackathon želimo iskoristiti kao priliku da okupimo talentirane srednjoškolce i studente, željne afirmacije i stvaranja novih inovativnih rješenja na hrvatskom tržištu - rekao nam je ovom prilikom Boris Tomaš.

Najveća konferencija o obrazovanju

Hackathon 24sata organizira se u okviru konferencije Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska, koja na jednome mjestu okuplja sve interesne skupine vezane za obrazovanje - od ministarstava, veleposlanstava, uglednih znanstvenika i profesora do studenata.

Kreativnost, multidisciplinarno učenje, cjeloživotna edukacija, kritičko i logičko razmišljanje samo su neke od tema o kojima će se govoriti na 7. obrazovnoj konferenciji Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska 5. travnja u Zagrebačkom inovacijskom centru

Prijavite se na career speed date s poslodavcima u obrascu ispod!

Hackathon 24sata organizira se u suradnji s FOI-jem, projekt podržavaju FINA i Erste banka, a partneri su FER, LEAPWISE, Zero Molecule, ZICER, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET i Stega tisak. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući