Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4

Kalendar za kojim su poludjeli ne samo u Rimu već u svijetu!

Powered by Mastercard

Kalendar za kojim su poludjeli ne samo u Rimu već u svijetu!
5

Ako ste kojim slučajem propustili kalendar sa seksi rimskim svećenicima, vrijeme je da to ispravite

Riječ je o kalendaru za 2016. godinu s dvanaest fotografija ljepuškastih i zgodnih svećenika katoličke crkve koji se uspio prometnuti u traženi suvenir u čuvenom gradu znamenitosti.

Venecijanski fotograf Piero Pazzi snimio je svećenike mahom na rimskim ulicama za vrijeme Velikog tjedna. Uglavnom anonimni svećenici krase kalendar, a na rimskim ulicama slovi kao seksi katolički kalendar dok autor fotografija opovrgava takvu ideju.

Piero Pazzi naglašava da je s ovim projektom želio promovirati Vatikan bez ikakvih seksi aluzija. Ističe kako je svećenike pronalazio na ulici te da su se svi rado pristali fotografirati.

Originalni suvenir Calendario Romano možete kupiti putem njihove web stranice po cijeni od 10 eura, a When in Rome, do as the Romans do uključuje sljedećih pet relativno ne razvikanih mjesta koja ne smijete propustiti.

Osim posjete Sikstinskoj kapeli i Koloseumu, mala je vjerojatnost da ćete zaobići gužve na znamenitostima s obzirom na količinu istih pa vam predlažemo sljedeće

Scene of ancient Rome city with Colosseum, Italy

1. Umjesto kave na Piazzi del Popolo otiđite na sladoled na Piazzu San Lorenzo u Lucinu.

2. Umjesto obilaska Piazza Navone koja vrvi turistima, posjetite Piazzu della Maddona dei Monti i doživite prave Rimljane. Popularna piazzetta sjedište je lokalaca koji danju ispijaju espresso, a noću uživaju u druženju uz finu bocu vina.

3. Umjesto posjete kipu Vittorio Emanuele, otiđite u Giardino degli Aranci, rimski Vrt naranči s kojeg puca prekrasan pogled na Rim.

Orange Garden in the Night

4. Umjesto shoppinga u ulici Corso gdje su uglavnom poznate svjetske trgovine koje imate i u vlastitom dvorištu, posjetite ulicu Urbana i zavirite u kreativne trgovine s originalnim proizvodima.

5. Ako želite doživjeti luksuz i felinijevski dolce vita, umjesto daleko popularnije ulice Veneto, počastite se smještajem u blizini Španjolskih stuba gdje vas očekuju preslatki hoteli, atmosferične ulice i ono najvažnije, blizina svih najvećih turističkih znamenitosti.

Spanish Steps at morning, Rome

Kako biste zaobišli svakodnevno u više od 40 najpoznatijih odredišta, iskoristite pogodnosti koje kao korisnik Mastercard® kartice ostvarujete putem platforme Priceless Cities Away. Ne morate 'potegnuti' daleko – jedinstvena iskustva možete imati i u europskim biserima poput Berlina, Madrida, Pariza, Stockholma i brojnih drugih.

 

Powered by Mastercard

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...