Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4
Foto: Shutterstock
SVE IMA SVOJE PREDNOSTI

Kupnja nekretnine u velikom gradu ili malome mjestu? Ovo su savjeti koje morate znati

Industrija nekretnina danas je jedna od najunosnijih investicijskih opcija. Vrijednost zemljišta nastavlja rasti, ali i ulaganja u različite vrste nekretnina, kao što su stanovi, vile i obiteljske kuće

Sadržaj donosi: Shopaj24

Ulaganje u nekretnine vjerojatno je jedan od najboljih načina da maksimalno iskoristite svoj novac i vratite mnogo više nego što ste uložili. No ipak su podijeljena mišljenja o jednom pitanju. Neki ljudi misle da bi ulaganje u nekretnine u velikim gradovima moglo biti sjajna ideja, a drugi bi radije uložili novac u nekretnine na moru ili u nekom malome mjestu. Ali koji izbor ima više smisla na duge staze?  

Gradovi nude više izbora 

Bez obzira na to koliki iznos novca želite izdvojiti za nekretninu, odluka da ga uložite u veliki grad znači da ćete imati više mogućnosti izbora. Veliki gradovi obično privlače više ljudi, a tržište je bogatije i razvijenije. Jedna od najvećih prednosti života u gradu je da vama ili možda gostima kojima ćete iznajmljivati nekretninu nikad ne mora biti dosadno. Gradski život je užurban i uvijek ćete pronaći nešto za sebe - od cool mjesta za ručak ili večeru, preko ugodnih lokalnih kafića, pa sve do živahnih noćnih klubova. Veliki gradovi nude opcije koje odgovaraju svakom životnom stilu i raspoloženju. 

Rear,View,Of,Three,Business,People,Standing,By,The,Full

Dugoročna obiteljska investicija 

S druge strane, imati nekretninu u manjem gradu znači da vjerojatno već poznajete sve svoje susjede i većinu sugrađana, a to znači i da razumijete kako se u manjim mjestima cijeni privatnost. Također, manji gradovi nude manju konkurenciju, što je odlično i za vas i za vašu investiciju, a neke od očitih prednosti ulaganja u manji grad su niže cijene kuća i niži troškovi.

Zbog jedinstvene atmosfere koju pružaju manja mjesta, ona bi mogla biti prikladnija za obitelji nego velika gradska područja. Veliki parkovi, mnogo otvorenih prostora, kao i blizina škola, vrtića i drugih vitalnih lokacija, lako bi mogli postati odlučujući faktor pri odabiru kuće u manjemu mjestu umjesto u velikom gradu. Dakle, ako ste u potrazi za velikim dugoročnim ulaganjem, obiteljske kuće u manjim gradovima mogle bi biti upravo ono što tražite.

Beautiful,Exterior,House,In,Rural,Suburban,Neighborhood.,North,Carolina,,South

Veći grad, veći povrat? 

Nakon što smo objasnili neke ključne različitosti, jedna od najočitijih razlika između kupnje nekretnine u velikom gradu ili malom je cijena. Kad ulažete u nekretninu u gradu, potrošit ćete više nego što biste potrošili za nekretninu u malome mjestu. Međutim, potražnja je drugačija, ali i vrijednosti su različite. Veliki gradovi imaju jače gospodarstvo općenito, s više radnih mjesta i stalno rastućim brojem kvalificiranog stanovništva. I zato, ako želite ulagati u veći grad, morate očekivati da ćete potrošiti više novca nego što biste potrošili u malom gradu.

No iako je cijena ulaska u veliki grad viša, morate znati i da ćete za tu nekretninu dobiti veću najamninu, pa čak i ako je riječ o najmu garsonijere ili male kuće. Ipak, što ste udaljeniji, manja je vjerojatnost da ćete brzo pronaći turiste ili najmoprimce jer se tržište nekretnina brže kreće u gradovima.  

U potrazi ste za nekretninom?

Bez obzira na to jeste li više za ulaganje u nekretninu u velikom gradu ili malome mjestu, važno je da pažljivo istražite svoje potrebe, ali i tržište, te da surađujete s pouzdanim agencijama za nekretnine. Jedna od njih je Stella & Mar d.o.o. agencija, koja u svojoj bogatoj ponudi nekretnina na platformi Shopaj24 nudi građevinska zemljišta, obiteljske kuće, ali i stanove u novogradnji.  

Ako želite uložiti u nekretninu na moru, izdvojili smo obiteljsku kuću s dva apartmana na južnoj strani otoka Vira. Nalazi se na parceli od 154 m2 i sastoji se od prizemlja i kata. U prizemlju se nalazi apartman koji raspolaže dnevnim boravkom, kuhinjom, blagovaonicom, dvjema spavaćim sobama, kupaonicom i natkrivenom terasom. Vanjske stepenice vode na kat kuće, gdje se nalazi identičan apartman. Više o ponudi agencije pogledajte na Shopaj24

No ako ste više za ulaganje u nekretnine u velikom gradu, onda vam savjetujemo da pogledate ponudu nekretnina na Shopaj24 agencije Dom Ekspert d.o.o. Pronašli smo idealan stan koji vam može poslužiti kao investicija, a riječ je o stanu od 73 m² u zagrebačkom naselju Špansko. Stan se sastoji od ulaznog hodnika, blagovaonice, dnevnog boravka, kuhinje s ostavom, manje lođe, zasebnog WC-a, veće spavaće sobe s izlazom na lođu, manje spavaće sobe, degažmana i kupaonice. Pripada mu spremište u potkrovlju zgrade, koje nije uračunato u površinu stana. Više o ponudi agencije pogledajte na Shopaj24

I na kraju dana, ne postoji način da znate koja je najbolja odluka za vas i što bi vam moglo donijeti više novca u budućnosti. Ulaganje u manji grad jeftinije je i manje riskantno, a investiranje u velikom gradu moglo bi vam brže donijeti više novca. Uzmite u obzir obje mogućnosti, razmislite o njihovim prednostima i manama i nemojte se bojati razgovarati s nekim s više iskustva tko bi vas mogao posavjetovati i pomoći vam da donesete odluku.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovaj se nostalgični trend stalno vraća: Donosimo ideje o tome kako da uredite vrt ili terasu
UREĐENJE OKUĆNICE

Ovaj se nostalgični trend stalno vraća: Donosimo ideje o tome kako da uredite vrt ili terasu

Vrtovi, dvorišta i terase odlična su mjesta za opuštanje. Ususret lijepom vremenu pogledajte nekoliko prijedloga za uređenje vanjskog prostora i doznajte koji se trend u uređenju stalno vraća

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta