Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 5

Ljetni popusti: 5 trikova za pametniji shopping

POWERED BY dm

Ljetni popusti: 5 trikova za pametniji shopping
1

Ljeto je godišnje doba idealno za uživanje na plaži i hvatanje preplanulog tena, ali i za osvježavanje svojeg ormara. S toplim vremenom dolaze i brojna sniženja, a mi vam donosimo trikove kako pametnije shoppingirati i uštedjeti

Ljeto je zasigurno najdraže doba svih shoppingholičara, ali i onih koji žele sačuvati koju kunu. Osim što punimo baterije i uživamo u svakom danu godišnjeg odmora, ljeti možemo uhvatiti brojna sniženja i kupiti stvari po povoljnijim cijenama. Iako većina odmah pohrli u trgovine po svoj komad odjeće, često se događa da pretjeraju kupnjom i u košaricu stave i ono što im nije potrebno.

Ponekad zaboravimo da smo već potrošili ili tek planiramo izdvojiti određenu svotu novca za ljetovanje te da nam, ako se ne želimo upoznati s minusom na računu, ne trebaju dodatni troškovi. No, ako ste ipak izdvojili novac predviđen za shopping i želite ga pametno potrošiti, donosimo vam 5 trikova kako pažljivo shoppingirati i uštedjeti za vrijeme ljetnih sniženja.

1. Izračunajte svoj budžet

Kako bi bio što uspješniji, shopping u najmanju ruku treba biti aktivnost koju ćete mudro organizirati. Prije svega, odredite iznos koji si možete priuštiti za trošenje i ne pomišljajte na nošenje kartice. Tako ćete biti sigurni da nećete prijeći limit koji ste odredili za kupnju, što će vam kasnije biti itekako drago.

Ono na što svakako trebate pripaziti prilikom shoppinga jest i kako je naznačena cijena na proizvodu. Trgovci često imaju naviku preko stare cijene nalijepiti novu, no prema pravilima, na artiklima bi se trebala vidjeti stara cijena, kao i postotak za koji je snižena. Tako ćete znati koliko ste zapravo uštedjeli na sniženjima.

via GIPHY

2. Koristite bullet journal

Bullet journal ili planer aktivnosti predstavlja personalizirani rokovnik koji vam uvelike može olakšati život. Osim što ćete se u trenutku pretvoriti u organiziraniju osobu koja će kvalitetnije i brže odrađivati svoje obveze, bullet journal može vam poslužiti i prilikom organiziranja vaše shopping liste.

Na jednoj stranici napišite što vam sve točno treba od novih komada odjeće ili stvari te ga ponesite sa sobom u shopping. Tako ćete moći prije nego što odete u kupnju provjeriti cijene na internetu i odrediti si budžet. Osim što ćete uštedjeti novac, uštedjet ćete i vrijeme jer nećete besciljno lutati trgovinama.

via GIPHY

3. Prijavite se na newsletter

Najbolji način da prvi imate informacije o novim sniženjima i kolekcijama pojedine trgovine jest taj da se prijavite na newsletter. E-mail newsletter je elektronička komercijalna poruka koja se šalje listi pretplatnika putem e-maila. Na taj način određena trgovina komunicira s vama i daje vam nove i svježe informacije o novitetima u trgovini koji vas zanimaju.

Ako želite prije svih biti upućeni u sniženja i pogodnosti koja se nude, pretplatite se na newsletter tako da ostavite svoj e-mail na službenoj stranici trgovine. Vaš e-mail neće biti vidljiv nikome osim djelatniku trgovine zaduženog za ovu vrstu komunikacije s kupcima.

via GIPHY

4. Tražite pomoć od prodavačice

Postoje mnogi trikovi kojima trgovci pokušavaju zadržati kupce u trgovinama što je duže moguće i ''natjerati'' ih da pod svaku cijenu nešto kupe. Sviranje glazbe u pozadini, puštanje ugodnih mirisa, ali i raspored u trgovinama samo su neki od faktora koji mogu utjecati na odluku o našoj kupnji.

Osim toga, velika sniženja često sa sobom nose i velike gužve te su prodavači angažiraniji nego inače. Nemojte zaboraviti da vam oni stoje na raspolaganju te da im se uvijek možete obratiti za pomoć oko pronalaska nekog artikla, veličine ili savjeta oko konačnog odabira.

via GIPHY

5. Isprobajte odjeću prije sniženja

Osim novca, vjerujemo da biste željeli uštedjeti i vrijeme potrošeno u shopping centru. Stoga vam savjetujemo da s isprobavanjem odjeće počnete puno prije sniženja. Tako ćete uštedjeti vrijeme tijekom shoppinga, izbjeći čekanje u redovima ispred kabina, ali i uspjeti ugrabiti željeni komad prije drugih.

Osim toga, počnite obilaziti trgovine prvih dana sniženja jer se najatraktivniji komadi rasprodaju upravo tada, dok se pred kraj mogu naći samo oni komadi najmanje ili najveće veličine. I za kraj, kako biste izbjegli gužve, preporučujemo vam da za kupnju birate samo jutarnje ili večernje sate jer su tada gužve najmanje.

via GIPHY

'Manijak' je manijankalni bullet journal koji obuhvaća sve to do liste i popise koje su vam potrebni kako bi imali sve na jednom mjestu. Osim što se može smjestiti u svaku torbicu, u 'Manijaku' sami kreirate redoslijed stranica, dopuštate svojoj mašti da se poigra i vodite evidenciju o onome što je vama bitno. Svoj primjerak ekskluzivno možete nabaviti u dm prodavaonicama. 

POWERED BY dm

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija