Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 19

Majstori guštanja: Dalmatinska salata od hobotnice

POWERED BY Tommy

Majstori guštanja: Dalmatinska salata od hobotnice
1

U doba pandemije mnogi pronalaze spas u kuhanju, posebice onih jela za koja inače nemaju vremena niti strpljenja. Tako je na red došla i hobotnica, koja se može spravljati na više načina, a mi vam je serviramo na salatu

Kuhana, pržena ili ispod peke, hobotnica je specijalitet koji se spravlja diljem naše obale i dostojanstven je uvod u svaki kvalitetan riblji meni. Bogata je mineralima, poput selena i magnezija, te vitaminima B-kompleksa.

Prilikom kupnje pripazite da je svježa, čvrsta i žilava te da miriše na more. Prije nego što je skuhate, vrlo je važno da je zaledite u zamrzivaču kako bi omekšala. Hobotnicu je najbolje skuhati dan ranije.

Sastojci:

Namirnice:

  • 2 kg hobotnice 
  • 2 glavice luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 4 krumpira                                                  

Začini: maslinovo ulje, ocat, sol, papar, peršin

Priprema:

Čišćenje hobotnice:

Okrenite vrećasti dio hobotnice i uklonite utrobu, no nemojte odvajati krakove. Vratite je u prirodni položaj te odstranite oči nožem. Nemojte zaboraviti iz sredine krakova izvaditi zube koji nalikuju na kljun. Na kraju odstranite opnu s tijela te isperite hobotnicu pod vodom.

Kuhanje hobotnice:

  1. Odmrznite hobotnicu.
  2. Kad voda zakipi u dubokom loncu, dodajte je tako da joj glava bude okrenuta prema dnu a krakovi prema površini.
  3. U vodu dodajte i pluteni čep, on će pridonijeti da hobotnica bude mekana.
  4. Hobotnicu kuhajte dok ne omekša oko 60 minuta. Ako vilica prolazi kroz klobuk, dovoljno je kuhana.
  5. Kad je skuhana, izvadite je i pustite da se ohladi. Nakon toga narežite je na kockice ili kolutiće.

Salata:

  1. U vodi skuhajte krumpire. Kad su gotovi, stavite ih da se ohlade i uklonite ljusku. Narežite ih na kockice.
  2. Sitno narežite i glavicu luka i češnjak.
  3. Pomiješajte krumpir, luk, češnjak i hobotnicu.
  4. Začinite je solju, paprom, octom i maslinovim uljem.
  5. Za kraj sitno nasjeckani peršin pospite po salati.

Kako biste zaokružili cijelu priču, hobotnicu poslužite uz čašu domaćeg crnog vina. Dobar tek!

Sve namirnice za ukusnu salatu od hobotnice, ali i ostale mediteranske specijalitete, pronađite u Tommyju. Svoju kupnju obavljajte iz udobnosti naslonjača putem Glovo aplikacije za dostavu. Ostanite doma i naručite namirnice za najbolju spizu u gradu. Tommyjev katalog pogledajte ovdje.

POWERED BY Tommy

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang