Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 20

Muškarci, za brijanje vam nisu dovoljne samo pjena i britvica!

Powered by Wilkinson

Muškarci, za brijanje vam nisu dovoljne samo pjena i britvica!

Naučiti kako se obrijati jedna je od onih stvari koje od dječaka naprave muškarca. Usudili bi se to nazvati jednim od ključnih trenutaka odrastanja. Međutim, znati se kvalitetno obrijati nije tako jednostavno kao što se čini

Većina muškaraca ne pridaje dovoljno pažnje brijanju (čast izuzecima) pa se ono najčešće svodi na tri koraka - nanošenje pjene ili gela na lice, brijanje i nanošenje losiona poslije brijanja. Međutim, želite li kvalitetno obrijati lice kako bi bilo zaista glatko i njegovano morat ćete mu posvetiti više pažnje. To uključuje dobru pripremu lica, kvalitetnu britvicu i pravilnu njegu nakon brijanja. Nije važno imate li trodnevnu ili gustu bradu - pravila za dobro i uspješno brijanje vrijede za svakoga.

Prvo tuširanje, onda brijanje

Prvo pravilo za kvalitetno brijanje - najprije uskočite pod tuš! Iako je lakše prvo se obrijati, vjerujte, otuširate li se prije, bit ćete oduševljeni kasnijim rezultatom. Naime, vruća voda i para otvorit će pore, a to je ključno za glatko brijanje bez iritacija na koži. Osim toga, para će opustiti i omekšati kožu te tako omogućiti britvici da klizi po licu. Imajte na umu da nikako ne umivate lice hladnom vodom prije brijanja jer ona zatvara pore i otežava brijanje. 

via GIPHY

Tajna je u pripremi kože

Nakon tuširanja slijedi još važnija priprema lica. Prije nego što uzmete britvicu u ruke napravite piling. Sitne čestice pilinga dodatno će omekšati bradu, ali i skinuti mrtve stanice kože s lica te očistiti pore. Kakav ćete piling koristiti ovisi o vama. Danas ima dovoljno izbora na muškom odjelu kozmetike brojnih drogerija i trgovina, a možete ga napraviti i kod kuće. Sve što vam treba su žličica šećera i malo gela za umivanje (ako ga nemate, poslužit će i gel za tuširanje). Pomiješajte gel sa šećerom i utrljajte ga po licu, a zatim isperite toplom vodom. Ponavljamo - voda ne smije biti hladna jer će zatvoriti pore! 

Nakon pilinga obrišite lice ručnikom jer slijedi posljednji korak pripreme. Radi se o ulju za bradu i lice prije brijanja, a možete ga nabaviti u drogerijama i specijaliziranim prodavaonicama te brijačnicama. Ono će nahraniti i hidratizirati kožu, smanjiti svrbež i omekšati bradu, a ujedno će olakšati brijanje jer će britvica naprosto kliziti po licu. Tako ćete izbjeći posjekotine tijekom brijanja, a vaša će koža biti meka i njegovana.

Uložite u kvalitetnu britvicu

Tek nakon što ste dobro pripremili kožu lica i bradu slijedi brijanje. Na lice nanesite gel ili pjenu za brijanje koju inače koristite, a zatim počnite brijati kratkim i ujednačenim potezima u smjeru rasta dlaka. Nakon što obrijete cijelu bradu po potrebi ponovite postupak na dijelovima lica koji zahtijevaju više pažnje. Nakon svakog ili svaka dva poteza britvicu isperite pod hladnom vodom - nikako pod vrućom jer ona zatupljuje oštrice. Imajte na umu da kvalitetno brijanje zahtijeva i kvalitetnu britvicu kao što je Wilkinson Sword Hydro5 koja će biti nježna prema vašoj koži. Naime, svako brijanje uzrokuje mikroposjekotine na koži koje dovode do iritacija, a britvica poput Wilkinsonove dizajnirana je upravo tako da spriječi iritaciju. Posebno je dobra za početnike u brijanju zbog trimer opcije koja olakšava brijanje nezgodnih dijelova lica kao što je prijelaz između brade i vrata.

via GIPHY

Održavanje britvice

Kako bi vam britvica potrajala što duže vrlo je važno da ju dobro održavate. Kao što smo već spomenuli, vruća ili topla voda zatupljuju oštrice, stoga ju uvijek ispirite hladnom vodom, a dezinficirati ju možete s malo alkohola nakon svake uporabe. Tijekom brijanja ispirite ju nakon svakog poteza, eventualno nakon svaka dva. Bilo bi dobro da nabavite držač za britvice kako biste ju zaštitili od oštećenja, ali i bakterija. Naravno, ništa ne traje vječno, pa ćete i britvicu morati zamijeniti s vremena na vrijeme. Nema goreg od brijanja tupom britvicom i saniranja hrpe posjekotina nakon toga. Da je vrijeme za novu znat ćete po sljedećem:

  • ako su oštrice tupe i stvaraju posjekotine
  • ako oštrice počinju hrđati
  • ako na njima više nema gela.

Važna je i njega poslije brijanja

Naravno, iritacija kože nije kod svakoga neizbježna, posebno kod muškaraca s osjetljivom kožom. Kako biste spriječili ili barem smanjili iritaciju koja obično nastaje zbog sitnih oštećenja na koži potrebno je imati dobru kremu ili losion poslije brijanja koji ju neće dodatno iritirati. Najbolje je da pronađete neki proizvod namijenjen osjetljivoj koži koji ne sadrži alkohol, parabene i mirise. Dobro je nakon losiona poslije brijanja nanijeti i kremu za lice kako biste nadoknadili hidrataciju koju koža gubi tijekom brijanja, ali također pazite da ne sadrži parfem ili alkohol. 

Čini li vam se ovo kao previše posla ili ste voljni isprobati ove savjete i vidjeti rezultate? Ako ne vjerujete da će razlika biti ogromna u odnosu na klasično "brzinsko" brijanje prije tuša, provjerite i javite nam dojmove! Mi smo sigurni da ćete razliku itekako vidjeti!

Powered by Wilkinson

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno