Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

Niste sigurni zašto vam karijera stagnira? Ovo bi mogao biti jedan od ključnih problema!

Niste sigurni zašto vam karijera stagnira? Ovo bi mogao biti jedan od ključnih problema!

Svaku organizaciju čine ljudi, a ljudi se povezuju kroz komunikaciju. Razgovarali smo s profesionalcima koji educiraju studente kako učinkovito i ispravno komunicirati u suvremenom poslovnom okruženju

VIDEO

Iako smo svi skloni misliti da znamo komunicirati: govoriti, slušati, drugim riječima - prenositi i primati poruke, većina nas ipak nije potpuno ovladala komunikacijskim vještinama. Zbog toga naše poruke koje odašiljemo ljudi pogrešno shvate. Kako u privatnim, tako i u poslovnim odnosima, loša komunikacija dovodi do frustracija, loših rezultata te, u konačnici, i do pada motivacije i nezadovoljstva svih uključenih.

Prema istraživanju koje je objavio Expert Market, 86 posto zaposlenika i menadžera navodi da je nedostatak učinkovite suradnje i komunikacije glavni uzrok poslovnih neuspjeha. Nadalje, isto istraživanje navodi kako podizanje kvalitete interne komunikacije na radnome mjestu može unaprijediti učinkovitost za 25 posto.

Potrebu za usavršavanjem i obrazovanjem u području komunikacija prepoznalo je Veleučilište Baltazar Zaprešić, koje je u svoj program studija uvrstilo i studij Komunikacijskog menadžmenta. Riječ je o specijalističkom diplomskom stručnom studiju koji studente educira za upravljanje komunikacijama. O dobrobitima i prednostima pohađanja ovog studija razgovarali smo s nekadašnjim studentom, a danas predavačem Arsenom Oremovićem te voditeljem studija, profesorom Stjepanom Lackovićem.

Bolji uvid u mehanizme medijskoga komuniciranja i međuljudske odnose

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novinar, urednik, filmski redatelj i kritičar Arsen Oremović također je, prije nekih 15 godina, pohađao studij Komunikacijskog menadžmenta. Danas je jedan od vanjskih suradnika predavača na tom studiju, na kojem predaje kolegije Kreativno pisanje u odnosima s javnošćuAudio-vizualne komunikacije, a drži i jedan medijski praktikum: Osnove online novinarstva.

Large,Group,Of,Multi,Ethnic,Students,Working,On,The,Laptops

- Nakon mnogo godina provedenih u novinarstvu, kao novinar i urednik u Večernjem listu, a nakon što sam shvatio da novinarstvo 'staroga kova' počinje gubiti bitku pred PR-om, zaintrigirao me studij komunikacijskog menadžmenta. Želio sam dobiti malo širu i stručniju sliku javnoga komuniciranja. Dakle, studiranjem komunikacijskog menadžmenta dobio sam, s jedne strane, bolji uvid u mehanizme medijskog  funkcioniranja, a, s druge, u međuljudske odnose, odnosno individualne, privatne načine komuniciranja za koje vas doista nitko u životu ne priprema, a postoje jasne i konkretne 'tajne' uz pomoć kojih u tome možete biti uspješniji i bolji - ističe Arsen Oremović.

Godinama nakon završenog studija Arsen Oremović prenosi svoje znanje i iskustvo na nove generacije studenata Komunikacijskog menadžmenta. S obzirom na to da su moderni načini komunikacija uvelike oblikovani digitalnom tehnološkom revolucijom, Arsen Oremović sa svojim širokim iskustvom u novinarstvu, uredništvu i filmskoj režiji, studente podučava vještinama audiovizualnoga komuniciranja, koje je u svijetu društvenih mreža i interneta postalo imperativ.

- Kao student usvojio sam neke teorijske i druge pretpostavke javnoga komuniciranja u najširem smislu, da bih danas kao predavač studentima, od kojih većina upisuje komunikacije zbog PR-a i korporativnoga komuniciranja, isticao upravo neophodno poznavanje novinarske baze. Ne postoji dobar PR-ovac ili komunikator bilo koje vrste koji ne poznaje osnovne novinarske forme. One su baza svega u javnom komuniciranju. Također, kao čovjek koji se veći dio profesionalnog novinarskog vijeka bavio filmom i televizijom, podučavam studente o tome zašto su danas audiovizualne komunikacije dominantne i zašto se ono što vidimo na TV-u ili na internetu toliko jače 'hvata' na publiku od onoga što netko napiše ili izrekne - ističe Arsen Oremović.  

Sposobnost za realizaciju privatnih i poslovnih ciljeva           

O studiju Komunikacijskog menadžmenta porazgovarali smo i s profesorom dr. sc. Stjepanom Lackovićem, voditeljem tog studija.

- Studente koji upišu Komunikacijski menadžment želimo naučiti da budu komunikacijski kompetentni, to jest da nauče kako samom komunikacijom mogu ostvariti svoje poslovne i privatne ciljeve. Jednako tako, želimo da naši studenti budu odgovorni, kritični, kreativni i svojeglavi, kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Da bi došli na tu razinu, studenti tijekom studiranja stječu različite vještine, poput kreativnog pisanja, javnog nastupa, snimanja kratkih videa, timskog rada, upravljanja komunikacijom na tradicionalnim i društvenim medijima - objašnjava profesor Lacković.

Studij je namijenjen svim dobnim skupinama i jednako je zanimljiv onima koji tek žele ostvariti karijeru u području komunikacijskog menadžmenta kao i onima koji već rade u struci. Kako kaže profesor Lacković, studij se posebno preporučuje onima koji smatraju da imaju problema s komuniciranjem i općenito s društvenom interakcijom. Praksa pokazuje da ovakav tip studija za mnoge predstavlja transformativno iskustvo iz kojeg izlaze prepuni samopouzdanja i unutarnjeg zadovoljstva, ističe naš sugovornik.

Entrepreneurs,And,Business,People,Conference,In,Modern,Meeting,Room

Veleučilište Baltazar Zaprešić aktivno radi na organizaciji mnogih događanja i usko surađuje s tvrtkama, tako da studenti koji tijekom studiranja usvajaju relevantna i praktična znanja odmah mogu ono što su naučili primijeniti na stvarnim projektima i zadacima.

- Jedna od specifičnosti ovog studija je što studenti tijekom studiranja imaju priliku sudjelovati u organizaciji Festivala kulture i komunikacija koji se svake godine u lipnju organizira u Novim dvorima u Zaprešiću. Jednako tako, studenti imaju priliku sudjelovati u izradi komunikacijskih kampanja za stvarne tvrtke koje su upravljanje svojim brendovima dale u ruke našim studentima. Kroz rad na ova dva projekta studenti imaju priliku u praksi primijeniti sva znanja i vještine koje su stekli tijekom studija - istaknuo je ovaj profesor Veleučilišta Baltazar.  

Inače, Veleučilište Baltazar ima više od 20 godina tradicije, više od 7000 diplomanata, a studiranje se odvija na čak 4 lokacije: u Zaprešiću, Zagrebu, Biogradu te Osijeku. Studenti koji se odluče za neki od studijskih programa, koji se odvijaju na Baltazaru, uživat će u prednostima online studiranja, stručne praksa, stručne specijalizacije te učiti od vrhunskih stručnjaka i predavača koji se služe modernim metoda izvođenja nastave u suvremeno opremljenim učionica. A tu su, dakako, i dodatne mogućnosti za studente kao što su Erasmus razmjene te brojne prilike za networking.

Dakle, ako želite svoj poslovni i privatni život učiniti uspješnijim, upišite Komunikacijski menadžment na Veleučilištu Baltazar Zaprešić. Zabava je zajamčena, poručio je za kraj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.