Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by: Zvijezda

Odličan recept poznatog food blogera: Surf & Turf u tempuri

Darko Kontin, autor poznatog bloga o hrani - Darkova Web Kuharica s nama je podijelio recept za odlično jelo kojem nitko neće moći odoljeti. A u čemu je njegova tajna otkrijte sami

Foto: Darko Kontin
3 komentara

Ako volite kozice, piletinu i zeleno povrće i tražite odličan recept, na pravom ste mjestu! Jedan od najiskusnijih i najrelevantnijih domaćih food blogera Darko Kontin pripremio je odličan recept koji možete pročitati u nastavku. 

Znate li što je tempura? Tempura je japanska smjesa koja se koristi za prženje povrća i morskih plodova. Iako zvuči komplicirano tekuće tijesto za tempuru može se pripremiti za manje od minute. Dokaz toga je i ovaj recept gdje je u istoj smjesi (samo drugačije začinjenoj ovisno o namirnici) naš bloger pripremio začinjenu piletinu, sočne repove kozica i hrskavo zeleno povrće. Kako nema dobre tempure bez odličnog umaka uz ovo jelo je koristio i gotovi Zvijezda umak od češnjaka koji je svojom pikantnošću savršeno pasao hrskavoj tempuri.

Sastojci

  • 250 grama pilećih prsa
  • 80 grama repova kozica
  • 80 grama brokule
  • 50 grama zelenih mahuna
  • 120 grama glatkog brašna
  • 50 grama kukuruznog škroba (Gussnel)
  • 250 ml mineralne vode
  • 1/2 čajne žlice soda bikarbone
  • Sol, bijeli papar, crvena ljuta paprika ili chili - po ukusu
  • Zvijezda Češnjak umak po želji
  • 1 litra biljnog ulja 

Priprema

  1. Ohladite mineralnu vodu u hladnjaku (hladna voda je ključna za pripremu dobre tempure).
  2. Pileća prsa narežite na 1 cm debele trakice, a brokulu izrežite na manje cvjetove/komade.
  3. U dubokoj plastičnoj posudi pomiješajte glatko brašno, Gussnel, sodu bikarbonu i malo soli. Postepeno dodajte ohlađenu mineralnu vodu i laganim miješanjem spojite sve sastojke. Pripazite da tempuru ne miješate previše, već samo onoliko koliko je dovoljno da dobijete tekuće tijesto konzistencijom slično onom za palačinke. Ako vam ostane par grudica u tijesta ne brinite i slobodno ih zanemarite.
  4. U dubokom loncu zagrijte biljno ulje na 170 - 180 stupnjeva.
  5. Komade piletine, kozice i povrće prvo uvaljajte u Gussnel, a zatim ih uronite u tempuru.
  6. Pažljivo ispustite namirnice u tempuri u vruće ulje i pustite ih da se prže 2 - 4 minute.
  7. Nakon prženja prebacite meso i povrće u tempuri na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Surf & Turf poslužite topao uz Zvijezda Češnjak umak.

Foto: Darko Kontin

Napomena: Za povrće je korištena obična posoljena tempura. Za piletinu je ta ista tempura dodatno začinjena bijelim paprom, dok je za repove kozica u tempuru dodana mljevena dimljena paprike zbog arome i boje. 

Dobar tek!

Možda vas zanima i ovo:
Message