Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 8

Ove prilike za posao jednostavno se ne propuštaju

Powered by INA

Ove prilike za posao jednostavno se ne propuštaju

Studiranje je razdoblje obilježeno učenjem i zabavom, ali i dobro vrijeme za polagani ulazak na tržište rada i planiranje buduće poslovne karijere. Pročitajte pomoću kojih programa doći do posla

Puno je razloga za pronalazak posla za vrijeme studiranja. Osim zarade džeparca, drugi razlozi tiču se znanja i vještina koje su korisne tijekom čitavog života i koje mladu osobu pripremaju za tržište rada. Primjerice, zarađivanje potiče učenje novčane odgovornosti.

Također, jedno je sigurno - student koji radi ima manje slobodnog vremena, ali i iz toga proizlazi nešto korisno jer se tako uči upravljanju i organizaciji vremena, što je vrlo važna vještina. Nedostatak vremena ne mora značiti i gubitak društvenog života jer dolaskom u novu sredinu mlada osoba upoznaje mnoštvo novih ljudi. S nekima od njih sklapa prijateljstva, a s drugima gradi svoju profesionalnu mrežu i razvija društvene vještine. Danas postoje brojni programi namijenjeni studentima, ali i srednjoškolcima, pomoću kojih im se nudi prilika za ulazak na tržište rada.

Posao za studente bez radnog iskustva

Growww je program koji INA provodi već 10 godina i zahvaljujući kojem su do sada zaposlili gotovo 700 pripravnika. Program traje godinu dana, a namijenjen je studentima bez ili do godinu dana radnog iskustva koji završavaju diplomski studij. Growww je zapravo posao s punim radnim vremenom i stimulativnim primanjima, a oko 90% kandidata ostaje raditi u kompaniji nakon godinu dana.

Nakon što je magistrirala geofiziku, Iva Ćuk prijavila se na Growww, a nakon jednogodišnjeg pripravničkog programa sada radi na istraživanju i proizvodnji nafte i plina.

- Sada radim u Istraživanju i razvoju portfelja upstreama u odjelu Upravljanje Istražnim projektima i inozemnim koncesijama kao specijalist za podršku projektima - govori Iva te svima koji razmišljaju o prijavi poručuje da budu hrabri i prijave se jer ništa ne gube, a puno dobivaju - iskustvo, vještine, znanje i edukacije.

Jedan je od INA-inih zaposlenika koji se razvio kroz Growww je i Zlatko Galešić, direktor Poslovanja UNP-a, Rafinerije i marketing.

- Nakon prve pripravničke godine zadaci i odgovornosti koje sam dobivao postali su zahtjevniji i složeniji te sam tako i brzo napredovao. Nakon kratkog vremena dobio sam priliku i povjerenje voditi poslovnu jedinicu za distribuciju naftnih derivata, koju smo u konačnici razvili do razine logističkog operativnog centra - govori Galešić i poručuje mladima da budu hrabri, a u selekcijskom procesu autentični i pozitivni.

INA je početkom rujna pozdravila nova 24 pripravnika u sklopu događanja, a Anja Klarić je bila jedna od njih. Ostala je pozitivno iznenađena. 

- Mislila sam da će sve biti jako formalno, ali nije – rješavali smo interaktivne kvizove, bilo je opušteno i prilagođeno nama što mi se jako sviđa! Svi su bili simpatični i susretljivi, a posebno su me se dojmio gost iznenađenja Ćiro Blažević koji je za nas održao zaista zanimljiv i motivirajući govor - govori Ana.

Virtualnom igrom do novčanih nagrada

Freshhh je međunarodno virtualno natjecanje u kojem studenti osmišljavaju strategiju i dolaze do pobjede upravljanjem virtualnim resursima u svijetu naftne industrije. Okupljeni u tročlane timove, studenti grade novu naftnu kompaniju te donose odluke vezane za projekte istraživanja i razvoja. Igrači također moraju izgraditi rafineriju za različite proizvode te pronaći najbolji portfelj proizvoda kako bi postigli profit. Najbolje plasirani timovi u finalu bore se za bogate novčane nagrade te mogućnost zaposlenja. Prošlogodišnje natjecanje privuklo je čak 590 srednjoškolskih timova.

Stipendija za inženjerke

INA već godinama surađuje sa studentima kroz projekte usmjerene na studentsku populaciju te tako podržava čitavu akademsku zajednicu. Partnerske ugovore već su potpisali s udrugama eSTUDENT, AIESEC Hrvatska, Studentski.hr i BEST. Osim toga, imaju i stipendiju namijenjenu studenticama iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike Female Engineers MOL Programme za koju prijave traju do 15. listopada! Za ambiciozne i sposobne učenike i studente ima prilika i poslodavaca koji ih čekaju, samo se treba odvažiti na prvi korak!

Powered by INA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…