Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: PR
Vruće vam je?

Ovih pet osvježavajućih napitaka vratit će vas u život

Iako nas ljeti veseli sunčano vrijeme, sve češće probleme nam stvaraju visoke temperature. Da bismo se rashladili i doveli u normalu, tražimo hlad i pijemo osvježavajuće napitke. Nekoliko vitaminskih bombi donosimo vam u nastavku

POWERED BY Shopaj

Da bismo se rashladili u vrućim ljetnim večerima, posežemo za različitim metodama. Jedna od efikasnijih je voćno i kremasto osvježenje poznato kao smoothie, a veliku ulogu u tome igraju i prirodni sokovi. Ove voćno-povrtne miksove lako je pripremiti, a uključuju najbolje od sezonskog i drugog voća - citruse, jagode, sočne breskve... Najbolje je što će vam za svako piće trebati maksimalno pet minuta. Donosimo vam naše favorite.

1. Sinonim ljeta u čaši

Lubenica sadrži vitamine C i A, kalij i magnezij te mnogo vode, zbog čega nema voća koje bolje gasi žeđ od nje. Ova crvena voćka utječe na vitalnost našeg organizma, a odličan je diuretik jer stimulira rad bubrega. Evo kako izgleda recept u kombinaciji s bananom. Za pripremu će vam trebati: 

  • 2 šalice nasjeckane lubenice
  • 1 nasjeckana banana
  • 1 grčki jogurt
  • 2 žlice meda

Navedene sastojke stavite u blender i miješajte dok smjesa ne postane jednolika. Za osvježavajući učinak dodajte nekoliko kockica leda. Po želji možete dodati iscijeđeni limun.

Healthy,Watermelon,Smoothie,On,A,Wood,Background.,Freshly,Blended,Watermelon

2. Sastojci za snažniji imunitet

Voće žute boje sadrži visoku razinu fitokemikalija zvanih beta-karoten, a namirnice ove boje posebno su bogate antioksidansima i hranjivim tvarima koje jačaju imunološki sustav. Između ostalog, ovoj kategoriji namirnica pripada ananas, a ako ga volite, onda je ovaj smoothie idealan za vas. Sve što vam je potrebno jest:

  • šalica ananasa
  • mlijeko ili grčki jogurt
  • led

Kao i kod prethodnog recepta, potrebno je u blender staviti sve sastojke i miješati. Za gušću varijantu slobodno dodajte voće poput manga. 

Mason,Jars,Of,Tasty,Pineapple,Smoothie,On,Light,Background

3. Ljubičasta kao boja mladosti

Osim smoothieja, u ljetnim mjesecima ozbiljno nas spašavaju prirodni sokovi. Jedan od favorita sigurno su i borovnice, Njihove supermoći su u tome što održavaju dobar vid i sprečavaju prerano starenje. Osim toga, borovnice sadrže visoku razinu antioksidansa, koji čine da izgledamo i da se osjećamo mladima. Ovo voće odlično paše uz naranče, pa će vam za ovaj sok trebati:

  • šaka borovnica
  • dvije naranče

U sokovnik stavite voće i uživajte u osvježavajućem napitku. Borovnice u smoothie verziji mogu ići s, primjerice, špinatom, bananom, grčkim jogurtom, bademovim mlijekom itd., ovisno o vašim preferencijama i željama. Postupak je isti kao u prethodnom receptu.

Berry,Sangria,-,Cold,Summer,Cocktail,,Decorated,With,Berries,,Orange

4. Kratki ali slatki užitak

Iako sezona jagoda traje vrlo kratko, ovo osvježenje jedno je od najslađih. Osim okusa, jagode pružaju mnogo dobrobiti za zdravlje, poput jačanja zdravlja kose, povećanja energije, regulacije šećera u krvi... Za izradu ovog soka potrebno je pribaviti iduće namirnice:

  • 10 jagoda
  • 2 kivija
  • 1 žlicu soka od limete
  • pola žlice meda

Očišćene namirnice i ostale dodatke stavite u sokovnik, a po želji stavite i malo vode.

Cold,,Strawberry,Lemonade,With,Mint,,Ice,Cubes,And,Kiwi,,A

5. Osvježavajuća kombinacija voća i povrća

I za kraj, usudite se kombinirati voće i povrće. Iako vam na prvu možda neke namirnice ''ne zvuče'' kao da bi dobro funkcionirale zajedno, zapravo je riječ o kombinacijama koje se savršeno dopunjuju. U posljednjem receptu donosimo vam osvježavajuću vitaminsku bombu, a za nju su vam potrebni:

  • 3 narezane mrkve
  • 1 očišćena i narezana naranča
  • komad oguljenog đumbira

Napunite sokovnik navedenim namirnicama i osigurajte sebi svježije ljeto.

Glass,Of,Fruit,Juice,With,Orange,,Carrots,And,Ginger,On
SHOPAJ24 novo je središnje mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

POWERED BY Shopaj

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući