Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4

Ovo su razlozi zbog kojih ne gubite kilograme iako vježbate

POWERED BY Huawei

Ovo su razlozi zbog kojih ne gubite kilograme iako vježbate
1

Pazite na prehranu i redovito vježbate, no vaša je kilaža jednaka kao prije ili ste dobili još koji kilogram? Iako se s ovim problemom susreću mnogi, recept za topljenje masnih naslaga vrlo je jednostavan. Evo koje greške trebate ispraviti

Pravilno i dosljedno vježbanje u kombinaciji sa zdravom prehranom odličan su put ka mršavljenju i održavanju forme. No ako shvatite da se ne pomičete s mrtve točke, vjerojatno radite nešto pogrešno. Iako su takvi rezultati demotivirajući, nipošto ne biste trebali odustati nego potražiti gdje leži vaš problem. Nedavna studija koju je proveo Pennington Biomedical Research Center otkrila je važan razlog zbog kojih većina ljudi ne uspijeva izgubiti kilograme iako vježba.

Stručnjaci kažu da su oni ispitanici koji su tijekom šest mjeseci dobili nekoliko kilograma (ili ostali na istoj težini), a vježbali su, na početku studije imali stav ''nagrađivanja brzom hranom''. Naprimjer, ako su odradili vježbu, onda su smatrali da je u redu pojesti jednu krafnu. Osim ove postoji još nekoliko grešaka koje vas koče u skidanju kilograma.

1. Radite samo kardio trening

Iako vam se kardio vježbe možda čine idealnim „alatom“ putem kojeg možete doći do željene linije, ako želite smršavjeti, trening snage ima vrlo važnu ulogu u vašoj rutini. Kardio treninzi nesumnjivo su potrebni, no morate imati na umu kako njima nećete moći oblikovati svoje tijelo. Mnogi misle kako težinski treninzi samo povećavaju tjelesnu masu, što je i djelomično točno jer se grade mišići, izgara mast i ubrzava metabolizam, no u kombinaciji s kardio treningom odlično tope kilograme. 

2. Vježbate samo u teretani

Premda je većini ljudi teretana središnje mjesto vježbanja, ipak bismo se s vremena na vrijeme trebali okrenuti aktivnostima na otvorenom, posebno tijekom lijepih dana. Osim što će vam svježi zrak u trenu popraviti raspoloženje, dobit ćete dnevnu dozu vitamina D te potrošiti više kalorija.

Naime, trčanje na traci nije jednako trčanju u prirodi, koje je izazovnije, imate veće opterećenje, a otpor koji pruža zrak povećava broj potrošenih kalorija do 10%. A ako niste ljubitelj trčanja, možete biciklirati. Ovo je aktivnost koja vam neće brzo dosaditi te svakog trenutka možete pojačati i smanjiti njezin intenzitet, a za optimalne rezultate sve promjene pratite putem pametnog sata Huawei Watch GT2e. Pomoću bežičnih slušalica na njemu možete slušati i omiljene hitove, što daje poseban čar svakoj vožnji.

Uz to, na ovom pametnom satu možete dodati i 85 rekreativnih načina vježbanja te se okušati u penjanju po stijenama, parkouru ili plesu, koji će vam pomoći istopiti višak kilograma. A za bateriju ne morate brinuti jer traje i do dva tjedna.

3. Ne osluškujete svoje tijelo

Prilikom osmišljavanja dijete i odabira vježbi imajte na umu kako stvari funkcioniraju jedino onda kad su u ravnoteži. Ako već dugo vodite borbu sa skidanjem kilograma, bez obzira na to što pazite što jedete, možda baš takvim režimom idete u inat svojemu metabolizmu - koji naočigled pruža otpor. Zbog toga biste ga trebali poslušati; nemojte se izgladnjivati nego jedite kad vam to tijelo traži (naravno, sporije i u normalnim količinama), a nezdrave grickalice zamijenite voćem i žitaricama. Nemojte biti previše strogi prema sebi i dopustite si ''cheat meal''.

4. Ponavljate iste vježbe

Ako dugo imate iste treninge, vjerojatno većinu vježbi izvodite s lakoćom. Ova se pojava naziva princip prilagodbe, a predstavlja učinkovitost koja se postiže nakon što se pojedina stvar učestalo ponavlja. Iako je ovo sjajno kod sportskih performansi, ako želite smršavjeti, možda biste s vremena na vrijeme trebali promijeniti vježbe. Odredite drukčije trajanje treninga, fokusirajte se više na pojedini dio tijela, odredite si nove ciljeve, a možete i promijeniti okolinu u kojoj trenirate.

Kako biste učinili vježbanje što učinkovitijim i zabavnijim, uključite u rutinu uređaj poput pametnog sata, pomoću kojeg ćete mjeriti otkucaje srca kako biste znali trebate li pojačati intenzitet vježbe. Uz to ćete dobiti uvid u potrošene kalorije pa ćete imati jasniju sliku o tome koliko hrane možete unijeti. 

5. Trening vam je jedina fizička aktivnost

Sat vremena u teretani ili prirodi sjajan su način da krenete u ostvarenje svog cilja, no to vam nije izgovor da se ne morate kretati ostatak dana. Mnogi podcjenjuju snagu svakodnevnog pokreta i učinak koji ima na gubitak kilograma te održavanje zdrave težine. Radije idite stubama nego dizalom, prošetajte nakon večere i parkirajte automobil malo dalje od doma.

Za vrhunske rezultate ispravite ove greške već danas i sa zadovoljstvom gledajte kako se kilogrami tope.

POWERED BY Huawei

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode