Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: PR
SUNCE OSTAVLJA TRAG

Šest načina kako da ekspresno brzo popravite kosu i kožu nakon izlaganja suncu

Nakon ljeta naša koža i kosa često pate od oštećenja uzrokovanih izlaganjem suncu. To najčešće rezultira gubitkom vlage, suhoćom i nedostatkom sjaja kože i kose, no nasreću, postoje koraci kojima možete vratiti zdrav izgled svoje kože i kose

Sadržaj donosi: dm

Ljeti se većina nas opušta uz sunce i more, ali često zaboravljamo koliko sunce može štetiti našoj koži i kosi. Izloženost UV zračenju može ostaviti duboke tragove na koži i kosi, čineći je suhom, oštećenom i bez sjaja. Nasreću, postoje tretmani i koraci koje možete poduzeti kako biste brzo popravili štetu i vratili svojoj koži i kosi zdrav izgled. U ovom članku istražit ćemo šest učinkovitih načina da to postignete.

1. Hidratacija - ključ za zdravu kožu

Prvi korak u obnovi kože nakon izlaganja suncu je hidratacija. Sunce isušuje kožu, pa je važno redovito nanositi hidratantnu kremu ili losion kako biste obnovili vlažnost kože. Odaberite proizvode koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina ili ceramida jer će ovi sastojci pomoći koži da zadrži vlagu i brže se oporavi. Također, razmislite o uporabi hidratantnih maski za lice, koje dubinski hidratiziraju kožu. Ove maske mogu pružiti trenutno olakšanje suhoći i crvenilu koje može nastati nakon sunčevih zraka.

Face,Cream.,Young,Beautiful,Woman,Wearing,White,Shirt,Putting,Face

Isto tako, ne zaboravite koristiti proizvode s vitaminima. Naime, vitamini A, B i C igraju ključnu ulogu u obnovi i davanju sjaja koži. Vitamin A potiče obnovu stanica kože, vitamin B osigurava hidrataciju, a vitamin C pomaže u smanjenju oštećenja od slobodnih radikala. Ovi sastojci sigurno će pomoći vašoj koži da se brže oporavi od štete uzrokovane suncem, a najveći izbor proizvoda za njegu kože nakon ljeta možete potražiti u dm online shopu ili u prodavaonicama dm-a diljem Hrvatske. 

2. Koristite retinoid za obnovu

Retinoidi su sastojci koji se često koriste za poticanje obnove stanica kože. Oni pomažu u smanjenju bora, hiperpigmentacije i drugih znakova starenja kože uzrokovanih suncem. Ovi sastojci često su prisutni u kremama i serumima za kožu. Međutim, važno je koristiti ih pažljivo i slijediti upute proizvođača. 

Dakle, prije nego što počnete korištenje proizvoda koji sadrže retinoide, svakako se savjetujte s dermatologom da biste dobili pravilne smjernice i prilagođeni režim njege kože.

3. Razmislite o kemijskom pilingu 

Oštećenje od sunca usporava brzinu kojom se stanice kože mijenjaju ili zamjenjuju. To uzrokuje suhu kožu, neujednačen ton, pa čak i mrlje te začepljene pore. Da biste to izbjegli, razmislite o kemijskom pilingu, koji može potaknuti bržu izmjenu stanica kože.

Kemijski piling nekirurški je postupak koji provodi dermatolog koristeći različite otopine za poboljšanje izgleda kože. Dubina ovog tretmana varira i ona može biti površinska, srednja ili duboka, ovisno o tipu kože te kozmetičkom i terapijskom cilju. Pilingom se uklanjaju neki od najudaljenijih slojeva kože kako bi nova i čista koža mogla izaći na površinu. 

4. Pružite svojoj kosi 'infuziju' vlage 

No iako izlaganje suncu može naštetiti vašoj koži, sunce također ostavlja štetan trag na vašoj kosi. Šteta od sunca prvenstveno je uzrokovana uklanjanjem vlage iz kose. Dakle, najbolji način da ponovno dobijete zdravu kosu jest brzo vraćanje vlage u nju. 
Kako biste u tome uspjeli, koristite hidratizirajuće šampone i regeneratore koji su formulirani da bi duboko hidratizirali kosu. Izbjegavajte šampone koji sadrže sulfate jer oni mogu dodatno isušiti kosu.

U procesu obnavljanja kose važno je osvijestiti da vruća voda može isušiti kosu, pa je poželjno koristiti mlaku ili hladnu vodu prilikom pranja kose. Naravno, savjetujemo vam da smanjite uporabu vrućih alata za oblikovanje kose, poput pegle za kosu ili figara, jer toplina može dodatno oštetiti kosu.

5. Razmislite o tretmanu uljem

Tretmani uljem također mogu dodati novi život, svilenkastost i mekoću kosi oštećenoj suncem, a te je tretmane relativno lako izvesti kod kuće. Možete nanijeti obično maslinovo ulje i ostaviti ga za dubinsko regeneriranje. Jednostavno ga umasirajte u kosu, a posebno na vlasište i vrhove, te ostavite da djeluje 15 minuta i zatim operite kosu. Maslinovo ulje koristi se kao regenerator tisućama godina i postoji razlog za to - ono stvarno djeluje!

Međutim, ako se vaša kosa brzo masti, savjetujemo da umjesto maslinova ulja koristite arganovo, jojobino ili kokosovo ulje, koja mogu pružiti dodatnu hidrataciju i sjaj kosi, a istodobno neće zamastiti vašu kosu. Nanesite nekoliko kapi ulja na vlažnu kosu, posebno na krajeve, da biste je zaštitili od daljnjega gubitka vlage.

6. Ne zaboravite maske za kosu

Maske za kosu mogu dubinski nahraniti i obnoviti oštećenu kosu nakon izlaganja suncu. Odaberite masku koja sadrži prirodne sastojke, a koji će dodati sjaj i mekoću vašoj kosi. 

Young,Woman,Applying,Cream,On,Beautiful,Long,Hair,In,Bathroom

Isto tako, bez obzira na godišnje doba, uz redovitu uporabu maski za kosu možete održavati zdravu i lijepu kosu te spriječiti ili minimizirati oštećenja uzrokovana vanjskim utjecajima i tretmanima poput bojenja ili stiliziranja. Zato, ako želite da vaša kosa bude sjajna i zdrava, razmislite o uključivanju maski za kosu u svoju svakodnevnu rutinu njege kose.

Sad kad znate kako brzo popraviti štetu koju je sunce napravilo vašoj koži i kosi, vrijeme je da razmislite o proizvodima koji će vam pomoći u ovom procesu. Sve potrebne obnavljajuće proizvode za kožu i kosu možete pronaći u najnovijem dm digitalnom katalogu i u aplikaciji 'Moj dm'.

Trenutna ponuda uključuje proizvode bogate vitaminima, tonirajuće proizvode za kožu, maske i serume za lice s aktivnim sastojcima, maske za kosu i visokokvalitetna ulja za kosu. Iskoristite trenutnu ponudu proizvoda u dm online shopu ili u prodavaonicama dm-a diljem Hrvatske kako biste brzo vratili zdrav i svjež izgled svojoj koži i kosi nakon ljeta. Vaša koža i kosa zaslužuju njegu koja će ih, bez obzira na godišnje doba, učiniti blistavima i zdravima!

Sadržaj donosi: dm

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje
IKEA VAS ZOVE

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje

Kampanjom IKEA Cirkuliranje, ova robna kuća, želi promicati usluge i prakse kružnog gospodarstva, inspirirajući i nadahnjujući ljude da donose zdravije i održivije odluke

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?
SADRŽAJ DONOSI PETROL

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?

U svijetu poslovanja, dinamika između poslodavaca i radnika nikada nije bila više u fokusu. Dok se tržište rada neprestano mijenja, tvrtke moraju biti spremni na prilagodbe. A koja su očekivanja od svih u tom lancu?
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti