Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4
Foto: PR
MALI VODIČ ZA BOJE

Stigao najluđi mjesec: Pažljivo birajte maske jer one otkrivaju o vama više nego što mislite

Različite boje imaju različita značenja, a to vrijedi i za svijet karnevala. Zato, ako tražite svoju idealnu masku za neku zabavu ili ulični karneval, dobro je na vrijeme znati koja bi vam boja najbolje pristajala

Sadržaj donosi: FlixBus

Jeste li znali da samo 20% svojih odluka donosimo svjesno? Ostale se dogode a da to ni ne percipiramo. U jednu od tih podsvjesnih odluka koje svakodnevno donosimo spada i odabir odjeće i obuće određenih boja.

Kako objašnjava psihologinja za boje Karen Haller za Harper's Bazaar, boja je bila naša primarna metoda donošenja odluka, prije nego što smo mogli verbalno komunicirati. Zanimljivo je da je to i dalje naš primarni jezik, ali uglavnom na podsvjesnoj razini jer, kad vidimo pojedine boje, u nama se, htjeli mi to ili ne, javljaju emocije na temelju kojih smo skloni instinktivno prosuđivati. Dakle, vidimo li crveni pulover, bez razmišljanja ćemo ga povezati s nekom emocijom ili stanjem (primjerice s bijesom, strašću, energičnosti ili toplinom). Ta će emotivna poveznica vjerojatno utjecati na našu odluku o tome hoćemo li ga tog određenog dana odjenuti ili ne.

Doubting,Stylish,40,Years,Old,Woman,In,White,Sweater,And

Istraživanja u području psihologije boja utvrdila su da boje koje nosimo također komuniciraju drugima kako se osjećamo, kako se želimo osjećati ili kako želimo da drugi komuniciraju s nama. I nevjerojatno je da sve to možemo otkriti a da ništa ne kažemo. S obzirom na to da smo ušli u mjesec maškara, možda je sad pravo vrijeme da otkrijete što želite da ove godine vaša maska govori o vama. 

1. Odvažna crvena

Crvena je vrlo odvažna boja i ne usudi se svatko nositi baš tu boju. Ali ako ste spremni malo riskirati, crvena maska pokazat će da ste energični i snažni, a to je zbog toga što gledanje crvene povećava snagu, metabolizam i krvni tlak. Crvena je također boja dominacije, moći, pažnje i seksualnosti (ona potiče seksualno uzbuđenje, zdravlje srca i visoke razine estrogena).

2. Cijenjena zlatna

Kako je zlatna vrlo bliska žutoj, percipiramo je kao toplu i pozitivnu boju te bi takva maska simbolizirala prosvjetljenje, mudrost, prestiž i klasu. Ovo je ujedno boja potencijala, manifestacije i uspjeha. Osim toga, nije tajna da je ljudska fascinacija zlatom stara koliko i vrijeme. Zato budite uvjereni da ćete biti vrlo privlačni.

3. Čista bijela ili srebrna

Ove boje maske mogu upućivati na to da ste otmjeni, čestiti, čisti i visokog statusa. Odličan izbor boja ako želite postići da drugi smatraju kako imate visoke aspiracije i samopouzdanje ili ako se samo želite osjećati kao da ste okrenuli novi list u životu. Inače, bijela boja predstavlja savršenstvo jer je najčišća i najpotpunija.

4. Kraljevska ljubičasta

Ljubičasta podsjeća ljude na kraljevsku vlast, luksuz i gracioznost, ali to je također boja magije. Zbog ljubičaste, inače boje koju teško da ćete vidjeti u prirodi, možete djelovati tajanstveno i mistično. ​Ljubičasta također odaje dojam da ste kreativni, da se volite izražavati i da ste neovisni. 

Beautiful,Young,Woman,In,Carnival,Peacock,Costume.,Beauty,Model,Woman

5. Zagonetna crna

Iako možda nije na prvi pogled primjerena za maškare, događaj koji obiluje šarenilom, crna je odličan izbor jer može simbolizirati mnoge pozitivne osobine, uključujući eleganciju, autoritet, dostojanstvo, sofisticiranost i zavodljivost. Ova moćna boja ujedno može prenijeti osjećaje tajanstvenosti i ozbiljnosti. I premda ne "vrišti" kao, primjerice, crvena, crna jednako tako može djelovati prijeteće i snažno.

6. Sretna zelena

Ova boja označava svježinu, sigurnost i sklad te od svih boja najmanje zamara oči. Zelena maska može potaknuti ljude da se u vašoj blizini osjećaju smireno i samouvjereno, ali istodobno ih može asocirati na moć, snagu i konzervativizam. Zelena se također povezuje s novcem, srećom i znakom "kreni" na semaforu, što može stvoriti neku dobru vibraciju oko vas.

7. Opuštena plava

Plava je najstabilnija boja i najčešća omiljena boja ljudi, tako da s njom nikad ne možete pogriješiti. Ovo je i boja smirenosti (veže se uz sniženje krvnog tlaka i otkucaja srca), a neka istraživanja pokazuju da oni koji se okruže plavom bojom potiču kreativno razmišljanje. Plava maska može pokazati da ste odani i vrijedni povjerenja, a uz to je izvrsna boja za trenutke u kojima želite nekog impresionirati.

Portrait,Of,Party,Men,And,Woman,In,Wig,And,Glasses

Posjetite neke od najpoznatijih karnevala

Sad kad znate što će određena boja govoriti o vama, vrijeme je da izaberete masku krojenu po vašoj mjeri i ponosno je prošećete na karnevalima! I to ne bilo kojima. Ako još niste, preporučujemo vam da posjetite najljepši karneval u Europi. Venecijanski karneval traje oko dva tjedna i jedan je od najpoznatijih karnevala diljem svijeta, a ističe se elegantnim i mističnim venecijanskim maskama. Zbog bogate povijesti i živahne atmosfere ovaj je karneval postao sinonim za venecijansku kulturu i ekstravaganciju, koju morate doživjeti barem jedanput u životu.

Do Venecije ćete ovih dana možda najbezbrižnije doći FlixBusom, koji, osim udobnih sjedala, nudi svojim putnicima razne benefite, kao što su više prostora za noge, besplatan internet i utičnice za elektroničke uređaje. Isplanirajte svoj put bez gubljenja vremena, jednostavno i povoljno, u samo nekoliko klikova. Putem aplikacije imate i mogućnost samostalnog upravljanja rezervacijom, opcije za rješavanje problema s plaćanjem kao i dodatne informacije vezane za osnovnu i dodatnu prtljagu. 

Za dodatnu uštedu vremena tu su FlixBus noćne linije, na kojima putovanje često traje kraće jer ima manje zaustavljanja nego tijekom dana. To je posebno dobra opcija kad je riječ o kraćem putovanju kao što je ono na Venecijanski karneval, tijekom kojeg ne želite gubiti dragocjeno vrijeme provodeći ga na cesti.

Ako niste raspoloženi za putovanja izvan države, znajte da vas bogat maškarani program očekuje i na najvećem domaćem karnevalu, u Rijeci. Riječki je karneval rijedak spoj različitih karnevalskih tradicija - venecijanske i austrijske, mediteranske i srednjoeuropske - te je kao takav uvršten na listu od pet stotina najvažnijih zbivanja u Europi. Zato brže-bolje spakirajte svoju masku, rezervirajte kartu i otputujte na najluđe događanje u godini!

Sadržaj donosi: FlixBus

Komentari 4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana