Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by: Podravka

Tuna s tikvicama za dvoje: Romantika koja se ne odbija

Meso tune je nutritivno jako bogato, sadrži puno proteina i jako malo masti, stoga i ne čudi što se često nalazi na našim tanjurima. Kombinacija tune i povrća uvijek je dobra ideja, a mi vam donosimo jednu takvu

13 komentara

Ako vam je ponestalo ideja za romantični ručak, ne brinite. Naš poznati kuhar Ivan Pažanin otkriva kako pripremiti ukusan obrok za dvoje u svega 25 minuta

Sastojke i proces pripreme ovog jela pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 2 Eva tuna komadi s aromom limuna (2×80 g)
  • 3 mlada luka
  • 1 crvena paprika
  • 300 g tikvica
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice konjaka
  • malo mljevenog chilia
  • sol
  • crni papar
  • 60 g badema
  • ¼ žličice sušene majčine dušice
  • 1 naranča
  • ½ vezice peršina

Priprema:

  1. Mladi luk, tikvice i papriku narežite na tanke rezance (julien), a peršin nasjeckajte.
  2. U tavi na dobro zagrijano ulje prvo stavite mladi luk i papriku. Kratko popecite pa dodajte tikvice. Ulijte konjak, dodajte sitno nasjeckani češnjak, chili, peršin, posolite i popaprite.
  3. Još kratko popržite, dodajte EVA tunu i kratko izmiješajte.
  4. Bademe grubo zdrobite u mužaru zajedno s majčinom dušicom, a naranču filetirajte.
  5. Poslužite tako da na tanjur najprije stavite pripremljeno povrće, preko njega filete naranče i na kraju pospete bademima s majčinom dušicom.
Možda vas zanima i ovo:
Message