Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 5
Foto: Bettina Strauss
'FIRE COUNTRY'

U potrazi ste za nekom dobrom serijom? Volite li pravu akciju, ovo nikako nemojte propustiti

Serija opisuje stvarni život vatrogasaca koji se svakodnevno bore s požarima na kalifornijskom području. U pomoć im stižu zatvorenici, koji volontiraju kako bi smanjili svoje kazne. Užarenu atmosferu dodatno podižu tajne glavnih likova

Sadržaj donosi: FOX

Jedan od najboljih načina za opustiti se nakon napornog radnog dana je, složit ćete se, sjesti na kauč, pripremiti neki topli napitak i jelo, upaliti TV te pronaći dobru seriju. A kako ne biste gubili previše vremena na traženje serije, u nastavku vam donosimo jedan naslov koji će vas prikovati uz TV ekrane.

Pripremite se za uzbudljivu akciju koju donosi "Fire Country"!

'Binganje' može početi

"Fire Country" ili "Goruća zemlja" američka je televizijska serija koja se emitira na FOX kanalu. "Fire Country" serija je koja prikazuje radni dan vatrogasaca te emocionalni teret koji svakodnevno nose na svojim leđima, uz sve privatne probleme koje imaju.

Uz privatne nesuglasice, ljubavne spletke i mračne tajne iz prošlosti, u nastavku vam donosimo što se krije iza naslova "Goruća zemlja", ali obećavamo, nećemo vam sve "spoilati"! 

Pilot Pilot Pilot
9
| Foto: Bettina Strauss

Mjesto na kojem su počele sve nevolje

Odmah na početku bilo nam je jasno da je "Fire Country" serija u kojoj će glavni likovi (vatrogasci i zatvorenici) pobuditi veliku pozornost ne samo kod muške nego i kod ženske publike. Naime, osim dobre akcije, "Goruća zemlja" nudi kvalitetnu glumu, a zgodnu ekipu mladih glumaca predvodi Max Thieriot, poznat po serijama "Bates Motel", "Texas Rising" i "SEAL Team" te filmovima "Catch That Kid" i "The Pacifier", u kojem je glumio s Vinom Dieselom. 

Ovu akcijsku dramsku seriju režirao je baš Max Thieriot s Tonyjem Phelanom i Joanom Rater, a producirao ju je Jerry Bruckheimer za CBS. Glavni je glumac Thieriot, koji glumi lika Bodea Donovana, mladog zatvorenika s izrazito teškom prošlošću. Nakon što mu se pruži prilika da smanji svoju zatvorsku kaznu, Bode se s ostalim zatvorenicima uputi u volonterski kalifornijski program za zaštitu od požara "Cal Fire", u kojem zatvorenici pomažu elitnoj vatrogasnoj jedinici. 

Poseban je naglasak u seriji na životu vatrogasaca, njihovu načinu rada, ali i mentalnom stanju nakon nemilosrdne borbe s vatrom.

Nakon prve, jedva čekamo drugu epizodu

Nakon nekoliko početnih scena prve epizode znali smo da s nestrpljenjem očekujemo svaku iduću. Naime, sve počinje tako što su Bodeu Donovanu odbili uvjetni otpust u kad je odslužio već dvije od pet godina kazne zbog pljačke. Nakon ispitivanja Bodeova odvjetnica pokazuje mu prijavnicu za program "Cal Fire", u koji se može uključiti kako bi smanjio svoju zatvorsku kaznu.

Za to vrijeme u vatrogasnoj postaji Edgewater vatrogasci, predvođeni Vinceom Leneom (Billy Burke), odlaze na intervenciju gašenja požara na autocesti. Među vatrogascima postaje napeto jer su svjesni da nemaju dovoljno vode za gašenje. No stiže helikopter koji je jednim ispuštanjem vode ugasio požar na zahvaćenom području. Poruka nam je odmah bila jasna - vatrogasna postrojba Edgewater uvijek spašava situaciju.

Pilot

Prva epizoda ponajviše prati priču glavnog lika Bodea, koji se nakon uključivanja u program "Cal Fire" pokušava dočepati mobitela kako bi nazvao svoju odvjetnicu da ga premjesti u drugu vatrogasnu postrojbu. I dok Bode smišlja kako doći do mobitela, izbija novi požar, kojem se ovog puta moraju pridružiti i zatvorenici. Uz nadljudske napore, svi zajedno lokaliziraju požar, ali kad Bode skine vatrogasnu masku s lica ispred svojih novih kolega, nastaje pravi zaplet, koji vam ipak nećemo otkriti! Možemo samo reći da je pravo iznenađenje kraj epizode i spoznaja tko su Bodeovi roditelji.

I na kraju vas podsjećamo da ovu seriju možete pratiti utorkom u 22 sata na FOX kanalu, a reprize su dostupne srijedom i nedjeljom. Uz nesvakidašnje prizore stvarne borbe vatrogasaca s vatrenom buktinjom, sigurni smo da će ova serija zaluditi sve ljubitelje akcije!  

Sadržaj donosi: FOX

Komentari 5
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'