Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Uz minimalne investicije do kuhinje iz snova! Praktični savjeti za svakog master chefa

Powered by Pevex

Uz minimalne investicije do kuhinje iz snova! Praktični savjeti za svakog master chefa

Jednima najdraži dio blagdana, a drugima najveća muka - potraga za idealnim darom. Ako vaš odabranik ili odabranica voli kuhati, onda je problem riješen jer u nastavku donosimo ideje za kulinarske mahere i one koji to žele postati

Najljepše je doba godine. Našim se domovima širi miris ukusnih božićnih kolačića i slasnih blagdanskih delicija, a za taj miris i okus blagdana najčešće možemo zahvaliti onima koji se i inače trude da je ručak uvijek spreman i da iza njega slijedi ukusna poslastica. Bilo bi lijepo gastro kraljeve i kraljice naših domova iznenaditi nekim maštovitim darom za Božić. Ako još niste smislili čime, donosimo nekoliko dobrih prijedloga.

Christmas,Family,Dinner,Table,Concept

Šik pregača 

"Bolji od Pažanina", "Novi Masterchef" ili "Ovu nosi stvarno cool mama" - od personaliziranih i s ispisanim imenom, preko nezaobilaznih božićnih, pa do matching obiteljskih setova - danas postoji cijelo tržište pregača kojima neće moći odoljeti čak ni oni koji nikad nisu kročili u kuhinju. Koju god izaberete, sigurni smo da će onome tko je dobije biti žao zaprljati je tijekom kuhanja.

Uz malo truda i koji tutorijal s YouTubea, pregaču možete i sami napraviti, čime ćete ovaj dar učiniti još posebnijim. Prisjetite se kakvu su pregaču nosili vaša baka ili djed jer, ako pronađete ili napravite istu takvu, sigurno ćete probuditi ugodna sjećanja kod onoga kome je darujete.

Knjiga recepata

U današnje doba, kad je svaki recept, a s tim i pripadajući videosadržaj detaljne pripreme, moguće pronaći na internetu, knjiga recepata čini se kao nepotrebna. Ipak, postoji neka čarolija u ovom predmetu koja ga još dugo neće napustiti. Ta čarolija je nasljeđe, to jest prenošenje obiteljskih recepata s majke na sina, s oca na kćer, s koljena na koljeno. Mnogi će posvjedočiti da ih upravo miris određenoga kolačića ili okus posebne juhe podsjeća na dragog člana obitelji.

Savršena knjiga recepata je prazna, tako da je onaj tko voli kuhati ispuni svojim najdražim i originalnim receptima. Za dodatno oduševljenje vašega kulinarskog entuzijasta, odaberite knjigu recepata s vodootpornim papirom ili naljepnicama za ukrašavanje.

Mom,And,Son,Look,At,A,Recipe,Book,And,Make

Neki od luksuznih malih kućanskih uređaja

Svaki kuhar sigurno može nabrojiti najmanje četiri uređaja bez kojih ne bi mogao u kuhinji. Primjerice, kako bi napravio onu ukusnu gustu juhu od bundeve bez štapnog miksera? Bi li bio zadovoljan kremama za kolače da mu u pomoć ne uskoči ručni mikser? Bez kuhala za vodu, koliko bi dugo čekao da zakipi voda za kavu za svakog člana obitelji koji je došao na ovogodišnje božićno okupljanje? I bi li stvarno trebao biti u suzama svaki put kad reže luk ako za to postoji bezbolno rješenje u obliku električne sjeckalice?

Osim praktičnosti i kvalitete, svaki ljubitelj kuhanja uz to će cijeniti dizajn uređaja. Zato u Pevexu ovih blagdana pronađite zlatnu kolekciju uređaja Tecro, s kojima će priprema božićnog stola biti pravo zadovoljstvo. Uz pravu čestitku, ovaj dar jamči oduševljenje. 

Personalizirana kuhača ili daska

Čestitka, ime, datum, citat ili recept ugraviran na kuhaču ili dasku za rezanje savršen je spoj praktičnog i sentimentalnog. Ne morate brinuti da ćete dati nešto nepotrebno jer bi, prema nekom pravilu, svaka kuhinja trebala imati najmanje četiri daske: jednu za meso, drugu za ribu, treću za povrće i četvrtu za rezanje kruha. A što se tiče kuhača, znamo da njih tijekom kuhanja nikad nije dosta. S obzirom na to da drvo s vremenom upija hranu i zbog toga poprimi određeni miris, daske i kuhače nisu nešto što možemo čuvati cijeli život. 

Ako darujete neki od ovih premeta, ubacite u poklon vrećicu i neku gastronomsku deliciju poput sira, kobasice, kulena, pršuta, maslina i dar će biti spreman!

Wooden,Kitchen,Utensils,And,Spices.,Wooden,Spoons,,Cutting,Board,,Napkin

Silikonski kalup za pečenje

Ovo je, dakako, savršen izbor za sve profesionalne i amaterske slastičare. Silikonski kalupi za pečenje muffina, keksića, nabujaka, torti, kiflica, pralina, biskvita i još mnogo toga dar su s kojim je nemoguće pogriješiti. Zašto? Pa pečenje kolača i slastica je kreativan posao, tako da je svaki dodatan kalup izvor nove slastičarske ideje. Za Božić će biti odlični neki u obliku blagdanskih motiva, poput jele, pahuljice ili sobova.

Ono što je korisno upravo kod silikonskoga kalupa je što omogućuje da se hrana prilikom pečenja ne zalijepi. Uz to su jednostavni za održavanje. Za osobni dodir, pridodajte ovom daru i staklenku sa svim sastojcima potrebnima za izradu nekoga kolača, koju vrlo jednostavno možete sami izraditi. 

Woman,Holding,Tray,With,Chocolate,Cookies,In,Silicone,Molds
Za savršen okus Božića darujte sebi ili voljenima nešto posebno. Zlatnu liniju malih kućanskih uređaja Tecro pronađite u svim Pevexovim prodavaonicama.

Powered by Pevex

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno