Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 6
Foto: PR
NASMIJTE SE DO SUZA

Za hladne večeri kod kuće: Evo top 10 komedija s Netflixa koje će vas oraspoložiti u trenu!

Bez obzira na vaše raspoloženje, situaciju ili lokaciju, gledanje dobre komedije nikad nije loša ideja. Bilo da je riječ o klasičnom slapsticku, simpatičnoj ljubavnoj zavrzlami ili akcijskoj komediji, dobro raspoloženje je zajamčeno!

Sadržaj donosi: A1 Hrvatska

Jeste li znali da, kad gledate komediju, da biste shvatili humor u njoj, u vašem se mozgu moraju aktivirati različite regije. Najprije se za obradu informacija aktivira frontalni režanj, zatim područja koja se oslanjaju na naučeno iskustvo i usmjeravaju motoričke aktivnosti, poput smijeha i na kraju emocionalni centar za procjenu užitka, prenosi CBC

I cijeli taj proces, čini se, ima mnogo pozitivnih učinaka na naše emocionalno zdravlje, ali i na našu fiziologiju. Smijeh, naime, oslobađa neurotransmitere odgovorne za stanje sreće, uključujući dopamin, serotonin, oksitocin i endorfin. A oslobađanje tih kemijskih spojeva, objašnjavaju psiholozi za CBC, smanjuje stres, umanjuje bol i jača imunološki sustav. Izuzev toga, pozitivne emocije povećavaju kreativnost i snižavaju krvni tlak

Da je smijeh uistinu pravi lijek, dobro zna kompanija A1 Hrvatska, koja novim i postojećim korisnicima daruje Netflix Osnovni paket na 6 mjeseci. Nemojte zato ni trenutka dvojiti trebate li ovog vikenda pogledati neku dobru komediju ili ne nego pripremite dekicu, kokice i čaj, udobno se smjestite ispred ekrana i odaberite na Netflixu neki od sljedećih naslova:

1. Murder Mystery (2019.)

Omiljeni holivudski glumci, duhoviti Adam Sandler i šarmantna Jennifer Aniston glume bračni par koji odlazi na putovanje u Europu kako bi malo začinili svoj brak. Naravno da, kad je o ovo dvoje riječ, dolazi do neočekivanih obrata, oni postaju ni više ni manje nego osumnjičeni za ubojstvo te imaju malo vremena da se izvuku iz te situacije.

Kad je došao na Netflix, film je srušio sve rekorde. Samo u prvom danu pogledala su ga nevjerojatna 30,869.863 korisnika!

2. Dirty Grandpa (2016.)

U ovoj urnebesnoj komediji pratimo Roberta De Nira, koji u jednom trenutku ostane bez supruge, zbog čega poželi ponovo tulumariti kao nekad! U tome mu pomaže unuk Zac Efron, koji ne podržava ponašanje svog djeda, ali ga svejedno odluči pratiti i paziti u njegovu čvrstom naumu.

Za glavnu ulogu napaljenog djedice konkurirali su i Michael Douglas i Jeff Bridges, ali Robert De Niro je pomeo konkurenciju pred sobom.

3. Yes Day (2021.)

Ako ste roditelj, sigurno vam je nekad palo na pamet da jedan dan bude sve kako klinci žele. Ako vas zanima kako je to kad u nekoj obitelji dan kreiraju djeca, čiji roditelji na sve kažu "da", upalite ovu komediju na Netflixu i suosjećajte s roditeljima, koje glume Jennifer Gardner i Édgar Ramírez.

U filmu glumi i Jenna Ortega, kći od 14 godina, koja je u stvarnom životu napunila 19.

4. Me Time (2022.)

Jedan od najsmješnijih glumaca i komičara na planetu, Kevin Hart, u ovom filmu glumi brižnog i odanog oca koji ostaje sam za vikend te odluči pozvati svog prijatelja (Marka Wahlberga) da provede s njim nekoliko dana. Možete zamisliti što se događa kad ova dvojica odluče provesti nezaboravan vikend - budite dio njihove ekipe i smijte se kao što dugo niste!

Ako je Mark Wahlberg izjavio da se nikad nije smijao kao na snimanju ovog filma, onda možete biti sigurni da je pred vama odlična komedija.

5. The Do-Over (2016.)

Ako ste nekad pomislili kako bi bilo dobro početi život negdje drugdje, potpuno ispočetka, ova je komedija za vas. Jer upravo to učine Adam Sandler i David Spade. Oni lažiraju svoju smrt i kreću u novu, životnu avanturu. Ovakav zaplet i rješenje mogu ponuditi samo njih dvojica, a smijeh je, vjerujte nam, zajamčen.

"The Do-Over" je drugi od četiri filma koje je Adam Sandler odlučio ekskluzivno snimiti za Netflix, a uz njega i Spadea, u filmu glume Paula Patton, Kathryn Hahn, Nick Swardson i Jackie Sandler.

Želite pogledati neke od ovih naslova, ali nemate Netflix? Ne brinite jer A1 Hrvatska ima rješenje. Bilo da ste njihov novi ili stari korisnik, od sada možete dobiti besplatan Netflix! Kako to ostvariti, doznajte ovdje.

6. Glass Onion (2022.)

U nastavku hita iz 2019., "Knives Out", Daniel Craig ponovno se pojavljuje u još jednom intrigantnome misteriju. Milijarder (Edward Norton) poziva prijatelje na luksuzni bijeg na grčki otok, ali stigavši onamo otkriju da je vlasnik mrtav. Od tog trenutka svi su osumnjičeni, a misterij otkrivanja ubojice može početi.

Zanimljiv podatak je taj da redatelj filma Rian Johnson nikako nije htio da u naslovu filma stoji i "A Knives Out Mystery", koji je dodan radi marketinških razloga.

7. Johnny English (2003.)

Ova poprilično stara komedija vrijedna je ponovnoga gledanja. Komedija iz 2003. prati istoimenog lika koji mora otkriti tko je ukrao kraljevske dragulje. Mr. Bean, odnosno Rowan Atkinson, glumi glavnog lika, a s njim dolazi i pregršt smijeha. Uz njega se u filmu pojavljuju i John Malkovich, Ben Miller i Natalie Imbruglia.

Trebate li dobru referenciju, onda znajte da su dva scenarista ovog filma, Neil Purvis i Robert Wade, također radili na čak sedam filmova o Jamesu Bondu, s kojima Johnny English ima zaista mnogo poveznica.

8. The Ugly Truth (2009.)

Kakav bi ovo popis bio bez barem jedne dobre klasične američke romantične komedije, u kojoj se odvija bitka između spolova, a ustvari u pozadini se rađa prava ljubav?! Katherine Heigl, koja traži svojega "gospodina savršenog", naleti na zavodnika Gerarda Butlera. Ako vam je do ljubavi, ovo je adresa za vas.

"The Ugly Truth" je za potrebe emitiranja u kinodvoranama postao "Helpful Advice".

9. Bad Moms (2016.)

Ovo je urnebesna komedija o tri majke (Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell) koje odluče prkositi slici savršenih mama, za koju sve tri osjećaju da je više ne mogu ispunjavati. Povodom toga one kreću u ludu avanturu zabave, alkohola i raspuštenog ponašanja te tako, naravno, dižu tlak ostalim mamama.

Ako znate da je Mila Kunis bila trudna s drugim djetetom u vrijeme snimanja filma, možda vas zainteresira to kako je glumila potpunu divljakušu s bebom u trbuhu.

10. Old Dads (2023.)

U fokusu filma su tri muškarca koji su postali očevi vrlo kasno te se sad moraju adaptirati na mnogo novih, itekako komičnih i zahtjevnih scena. Tri starija oca utjelovili su Bill Burr, Bobby Cannavale i Bokeem Woodbine, a uz njih ćete se sigurno dobro nasmijati.

Bill Burr je u ovom filmu redatelj, scenarist, producent i jedan od glavnih likova, a film obiluje humorističnim referencijama na njegove stand-up nastupe i podcaste.

Pišite nam što je prvo od ovoga na vašoj listi za gledanje?

Sadržaj donosi: A1 Hrvatska

Komentari 6
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje
IKEA VAS ZOVE

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje

Kampanjom IKEA Cirkuliranje, ova robna kuća, želi promicati usluge i prakse kružnog gospodarstva, inspirirajući i nadahnjujući ljude da donose zdravije i održivije odluke

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?
SADRŽAJ DONOSI PETROL

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?

U svijetu poslovanja, dinamika između poslodavaca i radnika nikada nije bila više u fokusu. Dok se tržište rada neprestano mijenja, tvrtke moraju biti spremni na prilagodbe. A koja su očekivanja od svih u tom lancu?
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti