News

Komentari 1098

35.000 mladih katolika unatoč kiši u procesiji u Dubrovniku

35.000 mladih katolika unatoč kiši u procesiji u Dubrovniku

Duhovno zabavni program organiziran je istovremeno na 17 lokacija u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Potom je krenula procesija iz dubrovačke Katedrale

Biskupi Mate Uzinić i Mijo Gorski, gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić pozdravili su i zaželjeli dobrodošlicu tisućama mladih hodočasnika koji su se unatoč kiši okupili na Stradunu.

- Hvala vam što ste se u ovako velikom broju odazvali Kristovu pozivu na slobodu. Prije dvije godine preuzeli smo križ u Sisku. Ali pokazalo se da taj križ nije križ nego blagoslov. A taj naš blagoslov ste zapravo vi, naši mladi, dobrodošli! Pozdravljamo vas u zidinama starog Dubrovnika, a kad se vratite kući, pričajte svima o slobodi u Isusu Kristu -rekao je, među ostalim, biskup Mate Uzinić mladima iz Hrvatske i dijaspore okupljenima u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika.  

Nakon otvaranja Susreta nastavljen je duhovno zabavni program istovremeno na 17 lokacija u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Potom je krenula procesija iz dubrovačke Katedrale s križem Susreta uz nekoliko desetina tisuća mladih hodočasnika prema luci u Gružu gdje će se u 17 sati održati središnje euharistijsko slavlje koje će predvoditi biskup Mate Uzinić.

Zadnjeg dana Susreta u nedjelju će se služiti mise povodom proglašenja  Ivana Pavla II. svecem, a koji je počasni građanin Dubrovnika. 

Na Susret je stiglo 35 tisuća mladih hodočasnika iz Hrvatske i dijaspore koje su građani Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije primili u svoje domove. 

Najčitaniji članci