Obavijesti

Promo sadržaj

5. Obrtnički forum Zagrebačke županije - Obrtništvo 2020.

5. Obrtnički forum Zagrebačke županije - Obrtništvo 2020.
5

OKZ i Zagrebačka županija organiziraju 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije- Obrtništvo 2020. Velika Gorica domaćin je Foruma koji će se održati u srijedu 26.veljače, s početkom u 12 sati u hotelu Garden Hill

Nakon četiri uspješno održana foruma Zagrebačke županije, u srijedu 26.veljače u Velikoj Gorici održat će se peti po redu Obrtnički forum koji će artikulirati tekuću problematiku obrtnika u 2020. godini. Dugogodišnja uspješna suradnja Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije rezultirala je zajedničkom organizacijom i ovog Foruma.

Broj obrtnika u Zagrebačkoj županiji je u porastu kao i broj izazova s kojima se obrtnici moraju suočiti čime raste potreba za Obrtničkim forumom. Obrtnički forum okupit će brojne obrtnike, predstavnike iz Grada i Županije, ravnatelje strukovnih škola, stručnjake i političare koji aktivno sudjeluju u kreiranju gospodarske politike od državnog i lokalnog značaja. U panel diskusiji sudjelovat će pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta gđa. Ana Mandac; pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije gđa. Mirela Katalenac; pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije g. Damir Fašaić; predstojnica Regionalnog ureda Zagreb- Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gđa. Marija Halić; mlada obrtnica gđa. Anamarija Brcko i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU grada Velika Gorica g. Domagoj Ilečić.

Predviđeno je da se na panel diskusiji ovogodišnjeg Obrtničkog foruma obrade aktualne teme poput izmjena Zakona o obrtu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2020.godine, raspravlja o Centru kompetentnosti Zagrebačke županije, o mjerama i potporama Zagrebačke županije, povlačenju sredstava iz EU fondova ali i o mjerama i potporama za zapošljavanje i samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb, dr.sc. Mirza Šabić naglasio je kako je „svrha ovogodišnjeg Foruma Zagrebačke županije aktualizirati teme koje su važne za obrtništvo i obrtnike te potaknuti rješavanje izazova s kojima se obrtnici svakodnevno susreću, apelirajući na pronalaženje kvalitetnih i učinkovitih rješenja za razvoj obrtništva u suradnji s Zagrebačkom županijom.“

Forum će biti prilika da i brojni obrtnici postave svoja pitanja i predlože rješenja konkretnih situacija s kojima se susreću u svom poslovanju. Sudionici foruma predložit će svoja rješenja aktualnih problema obrtništva, kako bi se stvorili što povoljniji uvjeti na tržištu, potaknulo veće sudjelovanje obrtnika u lokalnoj vlasti, ojačala komunikacija i suradnja obrtnika, gradova i lokalne samouprave te pojačala uloga gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.