Obavijesti

News

Komentari 98

A1 oko ukidanja kanala: 'Ne možemo prihvatiti medijske ucjene zbog poslovne odluke'

A1 oko ukidanja kanala: 'Ne možemo prihvatiti medijske ucjene zbog poslovne odluke'

Iz A1 su poručili kako je N1 televizija odlučila "zamijeniti javni interes s interesom svojeg vlasnika" te kako je već nekoliko operatera u regiji zbog takvih metoda odlučilo isključiti kanale United Media Grupe

VIDEO

Iz A1 Hrvatska oglasili su se u vezi ukidanja kanala United Media Grupe, među kojima su N1 i Sport Klub. Poručuju kako je nakon objave da će te kanale zamijeniti drugima počeo pritisak na njih te da je "N1 odlučio zamijeniti javni interes s interesom svojeg vlasnika". 

- A1 Hrvatska je odluku o zamjeni paketa kanala, među kojima se nalazi i N1, donijela zbog poslovno nepovoljnih uvjeta pod kojima je United Media Grupa pokušala osigurati produženje ugovora - priopćili su i dodali da kada pregovori o cijeni nisu uspjeli, donijeli su poslovnu i isključivo komercijalnu odluku da kanale zamijeni drugim kanalima iste vrste. 

N1 i SportKlub upitni i na HT-u? 'Naša ponuda im ne odgovara'
N1 i SportKlub upitni i na HT-u? 'Naša ponuda im ne odgovara'

- Odgovor na ovu odluku bilo je priopćenje koje je objavio kanal N1 te serija TV priloga i objava koji su uslijedili, a u kojima se A1 Hrvatska napada zbog donošenja poslovne odluke. Među ostalim, i optužba kako je ova poslovna odluka „udar na slobodu medija i cenzura… u vrijeme predizborne kampanje“ najbolji je pokazatelj nevjerodostojnosti te medijske kuće, koja isključivim i propagandnim novinarstvom čini udar na istu tu slobodu medija, neprijeporno koristeći vlastiti medij za zaštitu poslovnih interesa United Media Grupe u Hrvatskoj umjesto za interes javnosti - priopćili su iz A1. 

Dodaju kako tim postupcima nisu iznenađeni i da su "upravo zbog ovakvih metoda u poslovnim pregovorima" već tri operatera u Sloveniji isključila kanale United Media Grupe, a zatim i operateri i u Bosni i Hercegovini te Makedoniji. 

A1 TV uvođenjem Arena sport kanala nastavlja s ponudom najboljeg sportskog sadržaja
A1 TV uvođenjem Arena sport kanala nastavlja s ponudom najboljeg sportskog sadržaja

Ipak, ističu kako su i dalje zainteresirani distribuirati N1 kanal u najboljem interesu svojih korisnika. 

-  Neovisno o porukama kako je N1 spreman bez naknade emitirati svoj program, A1 Hrvatska je otvorena za postizanje komercijalno prihvatljivih uvjeta za zadržavanje N1 kanala. No, ono što nikako ne možemo prihvatiti su medijske ucjene, odnosno novinarstvo koje, zbog komercijalnih interesa vlasnika, kroz vlastiti medij radi pritisak na bilo koju kompaniju zbog legitimne poslovne odluke - stoji u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...