Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
106 komentara

Adam je pametniji od svjetskih vođa, a ima samo dvije godine!

Adam se naučio ići na tutu s godinu dana, nakon što je pročitao knjigu o tome. Test je pokazao kako ima kvocijent inteligencije 141, samo četiri boda do genijalca...

Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube
106 komentara

Britanac Adam Kirby iz Londona postao je član Mense s dvije godine i pet mjeseci. 

Test inteligencije pokazao je kako je pametniji od Baracka Obame i Davida Camerona

Test inteligencije pokazao je kako je pametniji od Baracka Obame i Davida Camerona. I dok druga djeca njegove dobi šaraju po zidovima, Kirby čita Shakespearea, uči japanski, španjolski i francuski. Naučio se ići na tutu  s godinu dana, nakon što je pročitao knjigu o tome, piše Daily Mail

Na engleskom zna brojati do 1000, naučio je zbrajati i oduzimati, rukom zna napisati neka slova, a sva ih zna na tipkovnici.

Test je pokazao kako već sada ima kvocijent inteligencije 141 što je 10 bodova više od svjetskih vođa i samo četiri boda manje od statusa genijalca. 

Dok su druga djeca učila puzati, Adam je - čitao knjige!

Njegovi roditelji Dean (33) i Kerry-Ann (31) rano su shvatili da je Adam drugačiji.

- Adamove mogućnosti su nevjerojatne. Aktivno razvijamo njegovu inteligenciju od njegovog desetog tjedna. Dok su druga djeca učila puzati ili stajati, Adam je čitao knjige - rekao je Dean, IT stručnjak koji, kao ni njegova supruga, nije član Mense.

- Mislim da se tako brzo razvija jer smo pronašli način da ga zainteresiramo za učenje - dodao je.

Djevojčica Elise Tan-Roberts, sada šestogodišnjakinja, pristupila je Mensi s dvije godine i četiri mjeseca 2009. godine. Prosječni Britanac ima kvocijent inteligencije 100. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message