Obavijesti

News

Komentari 1

Adrović očekuje sporazum i nastavak poslovanja Agrokora

Adrović očekuje sporazum i nastavak poslovanja Agrokora
1

Razlog tome je jednostavan - Agrokor je najveća hrvatska i regionalna kompanija i zajedno s grozdom vjerovnika nosi važnost i rizike, rekao je predsjednik HUB-a

VIDEO

Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović u petak je u Savudriji izjavio kako su banke-vjerovnici po svemu sudeći postigle sporazum s Agrokorom, da su u tijeku razgovori s najvećim dobavljačima koncerna, kojima bi se uskoro trebali pridružiti i bankari te da očekuje da će se postići sporazum koji će omogućiti kontinuirano poslovanje koncerna.

- Najnovije je da su jučer najveće banke vjerovnici i kreditori sjedili do duboko u noć, sastanak je završio praktički noćas i prema svemu sudeći, banke su se usuglasile i na pragu su usuglašavanja sporazuma koji bi omogućio kontinuitet poslovanja Agrokora. U ovome trenutku zasjedaju najveći dobavljači Agrokora, očekujemo da će se njima pridružiti banke i da će zajednički pronaći rješenje tj. sporazum koji će omogućiti kontinuirano poslovanje Agrokora, zato jer samo kontinuitet poslovanja omogućuje naplatu - rekao je Adrović na marginama 5. susreta guvernera regije u organizaciji Lidera i Hrvatske udruge banaka (HUB).

- Mislim da razgovori teku dobro, dobavljači očekuju da im se banke pridruže i moramo izraziti nadu da će to pozitivno završiti - istaknuo je Adrović u kratkom obraćanju novinarima prije okruglog stola o bankarstvu.

Po njegovim riječima, Agrokor je sasvim sigurno nezaobilazna tema u posljednjih 2,5 mjeseca, u Hrvatskoj posebno, a i šire u regiji. 

Razlog tome je jednostavan - Agrokor je najveća hrvatska i regionalna kompanija i zajedno s grozdom vjerovnika nosi važnost i rizike, rekao je predsjednik HUB-a novinarima u Savudriji.

Inače, oko 11,30 sati u Zagrebu, u sjedištu Erste banke započeo je sastanak najvećih dobavljača i domaćih kreditora Agorkora, odnosno četiri najveće hrvatske banke. Na sastanak su pozvani i predstavnici ruskih Sberbanke i VTB banke, no nije poznato da li na njemu i sudjeluju.

Sastanak se održava uoči sjednice Vlade na kojoj bi, kako je u petak ponovno potvrdio premijer Andrej Plenković, trebao biti usvojen prijedlog zakona o sistemskim tvrtkama.

Plenković je u izjavama za medije u Hrvatskom saboru u petak ujutro ponovio kako cilj tog zakonskog prijedloga nije spašavanje bilo koga pa ni vlasnika Agrokora Ivice Todorića, već zaštita hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava.

Neslužbeno, tzv. standstill aranžman između kreditora i Agorkora je dogovoren, a svrha sastanka je da se o njemu informiraju dobavljači, kako ne bi pokrenuli postupke prisilne naplate.

No, također neslužbeno, ruski kreditori zaključivanje aranžmana uvjetuju nedonošenjem zakona o sistemski važnim kompanijama, čiji je prijedlog najavljen za današnju sjednicu vlade. 

Nakon završetka sastanka sudionici bi se navodno trebali oglasiti zajedničkom objavom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.