Predaleko im kontejner: 'Žene do njega posrću i proklizuju' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 35

Predaleko im kontejner: 'Žene do njega posrću i proklizuju'

Predaleko im kontejner: 'Žene do njega posrću i proklizuju'
6

Grupa mještanki sela Ramljane žestoko se pobunila protiv nadležne im Općine Muć. Premjestili su im mućki komunalci kontejner za smeće predaleko od kuća

VIDEO

Grupa mještanki sela Ramljane žestoko se pobunila protiv nadležne im Općine Muć. Premjestili su im mućki komunalci kontejner za smeće predaleko od kuća pa kažu da seoske starice kad iznose otpatke posrću niz strminu do njega i  zimi proklizuju po ledu. Poručuju da im neće plaćati komunalije dok im ne riješe probleme.

- Kontejner je donedavno bio tu u blizini naših domova, a onda se jedna mještanka načelniku Općine pobunila da joj smrdi pod prozorom, da ne može spavati. Ma mo'š mislit, bija joj je godinama 20 metara od kuće. Tako su nam ga otrali 100 metri nizbrdo, di nikome ne valja. Među nama je starih, ima i šepavih žena koje ne mogu smeće nositi uzbrdo, nizbrdo, teglit ga po jakom suncu ili zimi kad led okuje cestu - požalila se Pera Filipović, glasnogovornica nezadovoljnih Ramljanki.

Sumještanku (84) prozivaju za premještanje

Prozivaju  sumještanku Anticu Filipović (84) i njezinu obitelj koja se založila kod općinara da se kontejner premjesti. Tvrde da su u tome pomogla poznanstva njezinih sinova s općinskim glavešinama.

- Ma, nismo mogli otvoriti prozor od beštija, muva i smrada od tog kontejnera. Kad ga je Općina makla, onda bi ga oni noću vratili na staro misto. Neke žene mi nisu dale ni cestom pred kućom prolazit zbog toga, a nitko neće taj kontejner staviti sebi pred vrata. Pa znalo bi smeće u njemu stati i po 15 dana, nije se dalo živit od smrada. Sad su sve protiv mene -  kroz plač nam je prepričala vremešna Antica.

I policija uredovala zbog kontejnera

Zbog svađa oko kontejnera prošli je tjedan uredovala i policija. Završilo je na opomenama.

Pobunjenim Ramljankama posebno se  zamjerio načelnik Općine Filip Stupalo. Tvrde da ih izbjegava, da ne želi s njima razgovarati. Optužuju ga da je kontejner privremeno vratio na staro mjesto taman pred nedavne lokalne izbore kako bi zadobio seoske glasove, a potom kad je osvojio mandat, onda ga opet premjestio nizbrdo.

- Ma, izmjestili smo kontejner s privatne, di nije ni smija biti, na javnu površinu sukladno komunalnom zakonu. Žena se žalila na smrad, bolesna je, imala je pravo tražit da joj ne stoji pod prozorom. A ovo da sam koristija kontejner u kampanji, nema veze s ničim. Pa i nema baš glasača u Ramljanima - rekao je načelnik Stupalo.

Kako bilo, Ramljanke su odlučne da se izbore za svoja komunalna prava ili neće plaćati 50 do 100 kuna Općini Muć za te usluge.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.