Obavijesti

News

Komentari 202

Ivo Josipović o aferi 'Barbika': Rukopis je vrlo prepoznatljiv

Ivo Josipović o aferi 'Barbika':  Rukopis je vrlo prepoznatljiv
2

Predsjednik Ivo Josipović je rekao da on nema nikakav interes u akcijskom planu "Barbika". Kaže kako bi mu on samo štetio isto kao i Kolindi Grabar Kitarović

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović je u petak na Pantovčaku u 12 sati održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o akcijskom planu "Barbika".

Upitan da komentira izjave Tomislava Karamarka kako Josipović stoji iza tog akcijskog plana, predsjednik je rekao:

- Karamarkovo okružje više sliči na obavještajnu bojnu, a ne na političku organizaciju. Njegova izjava nije točna. Ja nemam interesa za takve pamflete. To bi mi štetilo, a štetilo bi i gospođi Grabar Kitarović. Paraobavještajni krugovi imaju interes za to. Upozorio sam na taj uradak jer javnost mora znati čime se pojedinci služe u kampanji. Podsjećam i na prošlu kampanju kada je o meni i obitelji lansiran niz neistinitih tvrdnji koje se i danas povlače kao istinite. To je prljava kampanja, to je paraobavještajno djelovanje koje zagađuje javni prostor u Hrvatskoj. 

Josipović je rekao i da ono dolazi iz interesnog političkog kruga, ali da nije siguran je li vezano uz neku stranku. Tvrdi da je potpis isti kao i prije pet godina kada su ga blatili u kampanji. Rekao je da u cijeloj priči nema ugroza Hrvatske te da zbog toga neće tražiti da se angažiraju državna tijela.  

- Rukopis tog kruga je vrlo prepoznatljiv. Ne mogu reći je li taj krug vezan za neku stranku, ali pročitajte natpise na nekim portalima. Pogledajte koji je to krug ljudi, pogledajte njihovu prošlost, što su nekad bili. Pogledajte nadimke kojima se neki služe i mislim da će vam sve biti jasno - rekao je Josipović. 

Podsjetimo, u Ured predsjednika stigla je pošta u kojoj je bilo 13 uvezanih papira pod nazivom - Akcijski plan "Barbika", povjerljivo, radna verzija. U njemu se nalazi popis aktivnosti čiji je cilj kompromitirati protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Kolindu Grabar Kitarović, i to tako da se u medije podmeću štetne informacije o njezinu privatnom životu i imovini. 

Uz takozvani dokument bilo je i popratno pismo anonimne, navodno zabrinute SDP-ovke, koja upozorava na spomenuti uradak i tvrdi da je nastao u SDP-u za potrebe Josipovićeve predsjedničke kampanje. Josipović smatra da je takozvani akcijski plan uradak "obavještajnog podzemlja" s kojim je imao posla i u prošloj kampanji.

- Pretpostavljam da će takvo isto pismo, ako već nije, stići i u medije i samo molim da se zna kako je posrijedi podmetanje. Fingiranjem takvog dokumenta nastoji se mene difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju, a s druge strane neke legitimne primjedbe koje bih mogao iznijeti protukandidatkinji tijekom kampanje unaprijed prikazati kao još jedno podmetanje. U tom fingiranom akcijskom planu čak se navode timovi SDP-ovaca koji bi se trebali baviti podmetanjima po pojedinim županijama. A koliko je sve to ozbiljno, govori i to da se u jednom timu spominje Mirela Holy - rekao je Josipović za Večernji list.

Naglasio je kako smatra da Kolinda Grabar-Kitarović nema veze s ovim, i da je uvjeren da i ne zna da je takvo što plasirano.

Grabar Kitarović bez komentara na aferu

Kolinda Grabar Kitarović iz Bruxellesa je rekla za tportal da prema onome što je vidjela po portalima ne može ništa komentirati. Razgovarat ćemo uskoro o onome što je bitno za zemlju, poručila je Grabar Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...