Obavijesti

News

Komentari 93

Afera 'dnevnice': Smijenili su šeficu Ureda za opće poslove

Afera 'dnevnice': Smijenili su šeficu Ureda za opće poslove
1

Terezija Matić bila je na čelu Ureda za opće poslove Vlade i Sabora u se obrađuju svi putni nalozi i isplaćuju dnevnice. Vlada joj je u srijedu povukla ovlaštenje

VIDEO

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u srijedu dužnosti je razriješena državna službenica Terezija Matić, šefica Ureda za opće poslove.

- Vlada je povukla ovlaštenje državnoj službenici Tereziji Matić za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske te je, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja spomenutog Ureda, a najduže do šest mjeseci, državnu službenicu Tereziju Gras ovlastila za obavljanje tih poslova - objavila je Vlada.

Matić je bila  šefica računovodstva u tom uredu u mandatu vlade Zorana Milanovića u kojem je državna revizija otkrila fiktivne putne naloge.

U Ureda za opće poslove Vlade i Sabora se obrađuju svi putni nalozi i isplaćuju dnevnice. 

Podsjetimo zbog tzv. afere "dnevnice" prvo je uhićen Tomislav Saucha koji je bio predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića. Saucha je nakon što je izašao iz pritvora na vlastitu inicijativu, došao u Uskok kako bi prijavio nepoznatog počinitelja zbog indicija da su se sumnjive isplate po nalozima u Vladi odvijale i nakon njegova odlaska s dužnosti, odnosno u mandatu Tihomira Oreškovića.

Na tu su temu u ponedjeljak konferenciju za novinare održali premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji su potvrdili da je  da je sumnjivih isplata dnevnica bilo i nakon vlade Zorana Milanovića. U ponedjeljak je onda na posao izvan Vlade premještena tajnica u Vladi premijera Andreja Plenkovića i krunska svjedokinja u slučaju 'dnevnice' Sandra Zeljko. Zeljko je bila tajnica Tomislava Sauche, a kao nestranačka osoba nastavila je raditi u Uredu predsjednika Vlade i nakon odlaska SDP-a s vlasti.

Radila je tako i za vladu premijera Oreškovića, te za Vladu premijera Plenkovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.