Obavijesti

News

Komentari 61

Afera s krivotvorenjem testova: Vladajuća kasta prenosi umijeće kriminala s koljena na koljeno

Afera s krivotvorenjem testova: Vladajuća kasta prenosi umijeće kriminala s koljena na koljeno

Posao je odrađen uz podršku stranačkih koterija. Otac je važan čovjek lokalnog HDZ-a. Tko su naručitelji testova? Ustanove pod kontrolom stranke. Krug je zatvoren. U krugu su pripadnici vladajuće kaste. Van njega su svi ostali

VIDEO

Francuzi imaju duhovitu, ali diskriminatornu uzrečicu; 'chersez le femme', "potražite ženu" - izreka želi reći da je žena uzrok ili povod nekom sukobu, nevolji, prijestupu, intrigi. Hrvatska varijanta glasila bi 'potražite hadezeovca'. Kradu željezne armature, koriste ekstremne konjunkture kako bi na svjetskim tržištima po desetorostrukim cijenama prodali plin namijenjen lokalnim zajednicama, namještaju natječaje, uzimaju državne poticaje, mažnjavaju EU novac – malo je zlodjela, a od onih grabežnih skoro nijedno, koja nisu iskušali.

Filip (24) je dobio milijune od RH za covid testove. Istražuje se je li dio tih testova krivotvoren
Filip (24) je dobio milijune od RH za covid testove. Istražuje se je li dio tih testova krivotvoren

POGLEDAJTE LUKSUZNI LAMBORGHINI SINA HDZ-OVCA

A sad se toj pošasti pridružila i nova- običaj se prenosi s koljena na koljeno. Sin bivšeg hadezeovog zastupnika iz Varaždina, lokalnog čelnika Zajednice utemeljitelja HDZ-a, star tek 23 godine, dosad je krivotvorio novac (za to je i osuđen), prijavljen je za prijetnje i silovanje, a listi nepodopština za koje je osumnjičen pridružila se i jedna vrlo velika i iznimno sofisticirana koju ekskluzivno otkrivaju 24sata – nakon početka pandemije, mladić je počeo uvoziti kineske testove za koronu. Testovi su isprva originalni, međutim, nakon nekog vremena, većinu njihovih elemenata, sumnja policija, on dobavlja iz krivotvoriteljske tvornice u Turskoj!

Država je masovno otkupljivala testove od tvrtke čiji vlasnik ima dosje, ali je otac lokalni šef zajednice utemeljitelja stranke. Posao tvrtke rastao je eksponencijalno i dosegao milijune eura... Krug namještaljki, pogodovanja, ekskluziviteta, obuhvatio je cijelu jednu – kastu.

Obitelj iz takve kaste očito nije odgajala dijete da se natječe u sustavu, poštujući pravila, nego da ih izigra – uz njihovu asistenciju. Potom je posao odrađen uz podršku stranačkih koterija. Otac je važan čovjek lokalnog HDZ-a. Tko su naručitelji testova? Ustanove pod kontrolom stranke. Krug je zatvoren. U krugu su pripadnici vladajuće kaste. Van njega su svi ostali.

Nakon naše objave stvar će vjerojatno završiti pred sudom, ali naše sudstvo obiluje primjerima presuda u kojima su djeca "iz boljih obitelji" dobila blage kazne. To je nerasni apartheid. Američki znanstvenici dokazali su da napreduju samo otvorena, inkluzivna društva, u kojima u reguliranoj utakmici pod jednakim uvjetima sudjeluju svi ili bar, velik broj ljudi. U ekskluzivnim društvima, svi resursi idu samo eliti. Diktator Robert Mugabe dobiva srećku od milijun dolara. U našem društvu, srećku dobivaju utemeljitelji i obični članovi stranke svih stranaka, a sad smo vidjeli, i njihovo potomstvo. Krug se zatvara, nad zemlju se spušta mrak. Osim – ako tom sustavu ne učinimo kraj.

Nastavak afere pratite na 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C