Obavijesti

News

Komentari 149

Afere ih nisu pokolebale: I dalje Plenković prvi, popularnost mu raste, a da ni ne mrdne prstom

Afere ih nisu pokolebale: I dalje Plenković prvi, popularnost mu raste, a da ni ne mrdne prstom

HDZ je i dalje prvak Hrvatske. Ta stranka je prvi izbor za trećinu ispitanika, odnosno njih 32,8 posto (32,9 posto u kolovozu).  SDP ima samo 18,4 posto (18,1 posto u kolovozu)...

VIDEO

Svi koji su bili na odmoru, dočekali su rujanski porast rejtinga! Oni pak koji  su kolovoz proveli radno  - SDP, koji htio ne htio mora na izbore - padaju! To je zaključak nakon istraživanja novog Cro Demoskopa, koji je pokazao rast popularnosti Andreja Plenkovića, Zorana Milanovića, 'Nikoga',  HDZ-a i pad većine ostalih.

HDZ je i dalje prvak Hrvatske. Ta stranka je prvi izbor za trećinu ispitanika, odnosno njih 32,8 posto (32,9 posto u kolovozu).  SDP ima samo 18,4 posto (18,1 posto u kolovozu), dok je platforma Možemo! treća (uz stanoviti pad: imaju 8,9 posto naspram 11 posto iz kolovoza). Domovinski pokret nastavlja silaznu putanju ( imaju 7,8 posto  naspram 8,6 posto u kolovozu) kao i Most (7,6 posto u odnosu na 8,3 posto u kolovozu). 

Slijedi Pametno s nešto iznad dva posto (2,1 posto u odnosu na 1,3 posto u kolovozu) dok se Stranka s Imenom i Prezimenom nalazi na dva posto (2,6 posto u kolovozu). Iza njih su HSS (1,4 posto u odnosu na 1,3 posto u kolovozu) i IDS (1,3 posto u odnosu na 1,2 posto u kolovozu). Svi ostali su ispod toga, dok se istovremeno povećao postotak neodlučnih kojih je sada 11,2 posto, dok ih je u kolovozu bilo 8,9 posto.

Plenković: 'Ova nam školska godina nosi i novu odgovornost'
Plenković: 'Ova nam školska godina nosi i novu odgovornost'

Najpozitivniji političar je Andrej Plenković (24,4 posto u odnosu na 24,6 posto u kolovozu) a slijedi ga Milanović kojemu se - radio ne radio, nešto će se dogoditi, rekao je jednom -  dogodio rast rejtinga. On bilježi  gotovo šest posto rasta (17,1 posto u odnosu na 11,3 posto u kolovozu). Počne li nešto delati, može samo pasti.

Ministar zdravstva Vili Beroš pada nakon objave telefonske prepirke s liječnicom Dijanom Zadravec, ali je i dalje treći  ( s 3,1 posto u odnosu na 4,3 posto u kolovozu), pa se ne može  ni približiti Andriji i Anđelki hrvatske politike, Milanoviću i PLenkoviću.
Četvrti je  Miroslav Škoro (2,7 posto u odnosu na 2,2 posto u kolovozu), peti Tomislav Tomašević (2,4 posto u odnosu na 4,2 posto u kolovozu). Ministar financija Zdravko Marić malo je pao (2,4 posto u odnosu na 4,5 posto u kolovozu).
Opet  raste famozni "Nitko" - on je najdraži svakom petom građaninu Hrvatske (18,6 posto).

Na vrhu ljestvice negativaca ponovno su predsjednik Republike i predsjednik Vlade. Raspored je ovdje obrnut jer je čelno mjesto zadržao Zoran Milanović (15,1 posto u odnosu na 15,8 posto u kolovozu).

Premijer ga doduše prati, diše mu za ovratnik (14,8 posto u odnosu na 15,3 posto u kolovozu), dok je Miroslav Škoro (6,5 posto u odnosu na 4,9 posto u kolovozu) daleko od njih dvojice ali mu nepopularnost raste.

HDZ uvjerljivo prvi, Plenković najpopularniji političar, Milanoviću porastao rejting
HDZ uvjerljivo prvi, Plenković najpopularniji političar, Milanoviću porastao rejting

Peti je Milan Bandić (6,3 posto u odnosu na 9,0 posto u kolovozu), slijedi ga Milorad Pupovac (3,0 posto u odnosu na 0,3 posto u kolovozu), a tu je i Davor Bernardić (2,8 posto u odnosu na 4,8 posto u kolovozu kad se zabavljao u Gardenlandu), bivši predsjednik SDP-a, sada saborski zastupnik koji se na radnom mjestu pojavio samo na prisezi. Da je izbjegao i prisegu, vjerojatno anketirani građani ne bi ni znali o kome je riječ. Gordan Jandroković je ostao isti  (2,5 posto, isto kao i u kolovozu),  no u vrh ljestice negativaca ukrcala se Josipa Rimac (1,9 posto u odnosu na 0,4 posto u kolovozu).  Za svakog desetog Hrvata negativni su svi političari.

Nakon travanjskog skoka pozitivne ocjene smjera kretanja zemlje (ljudi su se početkom korone počeli nadati da će vlada krenuti u reforme, ali ona je krenula u zaduživanje) optimizam je u svibnju i lipnju, s jenjavanjem koronakrize, počeo padati.
Hrvatski put dobrim smjerom smatra 25,7 posto ispitanika (28,9 posto u kolovozu), dok njih 60,9 posto (60,1 posto u kolovozu) vjeruje da srljamo kao guske u  maglu, tj da nam je put pogrešan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...