News

Komentari 24

Postupak protiv doktora: 'Nije smio govoriti o mojoj bolesti'

Postupak protiv doktora: 'Nije smio govoriti o mojoj bolesti'

Nakon što je saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić istakla da se nad njom izvršila kiretaža bez anestezije, dr. Karelović je rekao da to nije istina, te je u javnost iznio detalje njezina slučaja

Prema preliminarnom stavu Agencije za zaštitu podataka, Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, napravio je moguću povredu GDPR-a i drugih akata koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, javlja Slobodna Dalmacija

Agencija smatra da situaciju treba nedvojbeno utvrditi 'provedbom odgovarajućih postupanja'.

Naime, nakon što je saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić kazala da je bila na kiretaži bez anestezije, dr. Karelović je rekao da to nije istina, te je u javnost iznio detalje njezina slučaja, iako ga, upozoravala je i saborska zastupnica, na čuvanje liječničke tajne obvezuju brojni akti, pa i sama Hipokratova zakletva.

- Činjenica da se u ovom slučaju radi o saborskoj zastupnici kao javnoj osobi ne umanjuje obvezu čuvanja liječničke tajne, a time i povjerljivost osobnih podataka o njezinu zdravstvenom stanju, bez obzira na to što je ona sama prethodno iznijela određene podatke - piše u priopćenju Agencije, prenosi spomenuti medij.

Podsjetimo, ministar Kujundžić je najavio kako će danas objaviti rezultate inspekcije, koja je, prema neslužbenim informacijama, utvrdila da u slučaju zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić sve bilo odrađeno prema pravilima struke te da je dobila lokalnu anesteziju.