Obavijesti

News

Komentari 101

Inspekcija u 'slučaju kiretaža': Griješilo se u jednom promilu

Povjerenstvo će, doznaje N1, izraziti žaljenje jer je 99 posto pritužbi stiglo anonimno, bez imena liječnika, pa se nije moglo adekvatno postupiti inspekciji u svim prijavama...

VIDEO

Kako N1 televizija neslužbeno doznaje pri kraju je nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva, a u konačnom zaključku trebalo bi pisati da su zdravstvene ustanove griješile u manjem broju slučajeva vezano uz porode i ginekološke postupke prema ženama.

U petak ujutro će se sastati povjerenstvo Ministarstva zdravstva i donijeti konačne zaključke. Ono što je dosad utvrđeno je da je u tri godine, od 2014. godine do danas, stiglo dvjestotinjak pritužbi na rad liječnika, a u te tri godine je obavljeno oko 150.000 poroda i invazivnih zahtjeva pa broj nepravilnosti, trebalo bi zaključiti povjerenstvo, nije velik u odnosu na ono što je prikazano u medijima.

Utvrđena je neravnomjerna primjena sredstva za obezboljenje. Na primjer, u bolnici u Rijeci ga daju uvijek, dok u bolnici u Splitu ne.

Ipak, zaključak povjerenstva trebao bi biti da nije bilo pogrešnog postupanja prema Mostovoj zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić, koja je cijelu priču pokrenula. Naime, inspekcija je utvrdila da je ona u splitskoj bolnici dobila sredstvo za obezboljenje te da joj nisu bile vezane ruke i noge. Na nogama je, utvrđeno je, imala fiksatore što je normalna procedura da ne dođe do ozljede. Na jednoj ruci bila je infuzija, na drugoj tlakomjer. Također, u nalazu bi trebalo pisati da se Ivana Ninčević Lesandrić zahvalila i rukovala s liječnicima nakon postupka i rekla da odmah putuje u Zagreb, na što su joj liječnici rekli da ne bi trebala.

Povjerenstvo će, doznaje N1, izraziti žaljenje jer je 99 posto pritužbi stiglo anonimno, bez imena liječnika, pa se nije moglo adekvatno postupiti inspekciji u svim prijavama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca