Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
101 komentara

Inspekcija u 'slučaju kiretaža': Griješilo se u jednom promilu

Povjerenstvo će, doznaje N1, izraziti žaljenje jer je 99 posto pritužbi stiglo anonimno, bez imena liječnika, pa se nije moglo adekvatno postupiti inspekciji u svim prijavama...

101 komentara

Kako N1 televizija neslužbeno doznaje pri kraju je nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva, a u konačnom zaključku trebalo bi pisati da su zdravstvene ustanove griješile u manjem broju slučajeva vezano uz porode i ginekološke postupke prema ženama.

U petak ujutro će se sastati povjerenstvo Ministarstva zdravstva i donijeti konačne zaključke. Ono što je dosad utvrđeno je da je u tri godine, od 2014. godine do danas, stiglo dvjestotinjak pritužbi na rad liječnika, a u te tri godine je obavljeno oko 150.000 poroda i invazivnih zahtjeva pa broj nepravilnosti, trebalo bi zaključiti povjerenstvo, nije velik u odnosu na ono što je prikazano u medijima.

Utvrđena je neravnomjerna primjena sredstva za obezboljenje. Na primjer, u bolnici u Rijeci ga daju uvijek, dok u bolnici u Splitu ne.

Ipak, zaključak povjerenstva trebao bi biti da nije bilo pogrešnog postupanja prema Mostovoj zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić, koja je cijelu priču pokrenula. Naime, inspekcija je utvrdila da je ona u splitskoj bolnici dobila sredstvo za obezboljenje te da joj nisu bile vezane ruke i noge. Na nogama je, utvrđeno je, imala fiksatore što je normalna procedura da ne dođe do ozljede. Na jednoj ruci bila je infuzija, na drugoj tlakomjer. Također, u nalazu bi trebalo pisati da se Ivana Ninčević Lesandrić zahvalila i rukovala s liječnicima nakon postupka i rekla da odmah putuje u Zagreb, na što su joj liječnici rekli da ne bi trebala.

Povjerenstvo će, doznaje N1, izraziti žaljenje jer je 99 posto pritužbi stiglo anonimno, bez imena liječnika, pa se nije moglo adekvatno postupiti inspekciji u svim prijavama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message