Obavijesti

News

Komentari 281

Nisu poslali SOS! Kontrola leta je izgubila kontakt s posadom

Nisu poslali SOS! Kontrola leta je izgubila kontakt s posadom
18

Na Germanwingsovom letu iz Barcelone za Düsseldorf poginulo je 150 ljudi među kojima i dvije bebe. Zrakoplov Airbus 320 srušio se u predjelu francuskih Alpa

VIDEO

Zrakoplov Airbus 320 njemačke niskobudžetne kompanije Germanwings srušio se na jugu Francuske, u predjelu Alpa na visini od 2000 metara. Letio je na liniji Barcelona - Düsseldorf . Na letu su bila 142 putnika i šest članova posade .

Zrakoplov je iz Barcelone poletio u 9.55 sati, a s radara je nestao oko nešto prije 11. Njegova registracija bila je D-AIPX . Pao je na područje Barcelonnettea, 100 kilometara sjeverno od Nice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu na nadmorskoj visini od 2000 metara . Prema mjestu nesreće upućeno je 240 vatrogasaca i 210 policajaca .

Pokretanje videa...

24sata 00:24

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve potvrdio je pad zrakoplova i dodao da su njegovi ostaci već pronađeni u blizini sela Digne u južnoj Francuskoj. Pretpostavlja se da su svi putnici i članovi posade mrtvi. Neka tijela žrtava već se prevoze u impfoviziranu mrtvačnicu u selu Seyne-Les-Alpes.

Prema riječima ministra prometa, zrakoplov je oko 10.47 sati poslao signal za pomoć .

U međuvremenu, Germanwings je na svom Twitter profilu promijenio logo u crno, umjesto dosadašnjeg crveno-žutog.

Germanwings je niskobudžetna kompanija u vlasništvu njemačke Lufthanse . Zrakoplov koji se srušio star je 24 godine.

- Još uvijek ne znamo što se dogodilo s našim letom 4U 9525. Izražavam duboko suosjećanje s obitelji i prijateljima naših putnika i članova posade. Potvrde li se naši strahovi, bit će to crni dan za Lufthansu . Nadamo se da ćemo pronaći preživjele - rekao je čelnik Lufthanse Carsten Spohr.

Hollande: Avion je pao u nepristupačno područje

- Ovo je tragedija. Uvjeti u kojima se dogodila nesreća tjeraju nas na pretpostavku da preživjelih nema . Područje gdje je avion pao poprilično je nepristupačno - rekao je francuski predsjednik François Hollande.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"