Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Ajmo, robote, brže malo: Djeca sudjelovala u natjecanju robota

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Jure Kaštelana jučer se okupilo 27 ekipa iz Croatian Makers lige na natjecanju u naprednoj robotici MakeX. Djeca su dva tjedna sklapala robote

Zagreb maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1 komentara

Mislim se baviti robotikom u budućnosti. Prijavila sam se na natjecanje jer volim programirati i sretna sam dok to radim. Profesori nam puno pomažu, rekla je učenica 5. razreda Anamaria iz Čakovca.

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Jure Kaštelana jučer se okupilo 27 ekipa iz Croatian Makers lige na natjecanju u naprednoj robotici MakeX. Djeca su dva tjedna sklapala robote s kojima su se natjecali na stazi. Organizator natjecanja je Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a Croatian Makers liga uključuje 550 škola, knjižnica, udruga i drugih ustanova te više od 11.000 djece i 700 profesora.

Zagreb maraton | Autor: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Uključili smo najmotiviranije nastavnike, dali im besplatnu edukaciju i opremu tako da oni mogu unutar postojećega kurikuluma prenijeti djeci znanja. Nisu sva djeca za robotiku, kao što nisu ni sva za nogomet i loptu, ali ne dati djeci loptu je grijeh. Ovime razvijaju način razmišljanja, pristup znanju i suradnji - rekao je predstavnik IRIM-a Nenad Bakić. Četiri najbolja tima putuju u Kinu na svjetsko natjecanje.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message