Obavijesti

News

Komentari 66

Akcija u Zagrebu: Pogledajte drogu u stolnjacima koju su slali dostavom. Imali su i laboratorij

Akcija u Zagrebu: Pogledajte drogu u stolnjacima koju su slali dostavom. Imali su i laboratorij
4

Zagrebačka policija uhitila je muškarca (43) i ženu (42) , nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakirali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu

VIDEO

Zagrebačka policija uhitila je muškarca (43) i ženu (42) zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge. Sumnja se da je muškarac  na području Kolumbije kupio veću količinu droge kokain, a zatim je skrio tako što je otopinom kokaina natopio platnene stolnjake. Tako skrivena droga u dvije paketne pošiljke je prokrijumčarena u Hrvatsku redovnom usluge kurirske službe, nakon čega ju je u četvrtak osumnjičeni preuzeo u Zagrebu u Gundulićevoj ulici.

Osim kokaina, kojeg su pretragom paketnih pošiljaka pronašli u ukupno 26 natopljenih platnenih stolnjaka, muškarac je trgovao i drugim drogama.

- Provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 43- godišnjak i 42-godišnjakinja protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem preprodaje, nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakirali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu, Ulici Haulikova, a sve s ciljem proizvodnje i preprodaje droge - kažu iz PU zagrebačke.

Dodaju i da su osumnjičeni s uređajem za emitiranje svjetlosti stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplje tipa droga te istu sušili, vagali i u konačnici preprodavali. 

- Policijski službenici su kod 43-godišnjaka u neovlaštenom posjedu zatekli 0,5 grama droge kokain i 4,8 grama smole konoplje tipa droga, kao i daljnjom provedenom pretragom stana u Haulikovoj ulici u kojoj je pronađen improvizirani laboratorij sa umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja. U navedenom laboratoriju policijski službenici su pronašli i zasađenih 38 komada stabljika konoplje tipa droga, 1723 grama konoplje tipa droga, 831,1 grama smole iste droge, kao i osam grama kokaina, 42, 8 grama punila te dvije digitalne vage sa tragovima droge i uređaj za vakuumiranje - navode iz PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C