Obavijesti

News

Komentari 33

Ako izađu iz karantene čeka ih kazna zatvora i do 21 godine

Ako izađu iz karantene čeka ih kazna zatvora i do 21 godine
1

Maksimalna kazna zatvora za nepoštivanje sigurnosnih preventivnih mjera korona virusa u Italiji je čak 21 godina. A oni koji pokušavaju na falsificirati nalaze mogu dobiti i do 6 godina zatvora

VIDEO

Talijanska vlada uvela je striktne mjere kojima želi upozoriti građane na ozbiljnost zaraze koje je uzela maha u njihovoj zemlji. Tako će građani koji se ne pridržavaju preventivnih sigurnosnih mjera korona virusa, ili ako eventualno falsificiraju svoje medicinske nalaze mogu završiti u zatvoru čak 21 godinu. 

Svi državni službenici, od policije i liječnika pa nadalje, dužni su po zakonu prijaviti ako primijete zaraženog čovjeka u svojoj okolini, u slučaju da to ne učine mogu biti kažnjeni. Građani koji se ne pridržavaju sigurnosnih mjera kretanja riskiraju mogu dobiti kaznu od 206 eura.

Građanin koji primijeti simptome korona virusa te posumnja na pojavu istog, a samoinicijativno se ne stavi u karantenu, riskira prijavu kaznenog suda. Ukoliko se ispostavi da je netko pozitivan na koronu zarazio najrizičniju skupinu ljudi, odnosno ljude starije životne dobi, možda dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 21 godine. Takav nemar se tretira najstrožom kaznom upravo iz razloga jer je zaraženi ugrozio život ostalih građana, a u najgorem slučaju ih doveo i do smrti. 

Ista kazna vrijedi i za građane koji su imali kontakt sa zaraženim i koji su se, nakon što su saznali da ima korona virus, nastavili održavati socijalni kontakt s njim. Naravno, to se odnosi i na zaražene korona virusom koji kontinuirano odlaze na posao, održavaju socijalni kontakt s ljudima i ne poštuju sigurnosne preventivne mjere. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...