Obavijesti

News

Komentari 235

Pernar na rubu suza: Odlazim iz stranke ako izbace Bunjca...

Pernar na rubu suza: Odlazim iz stranke ako izbace Bunjca...
7

Hoće li Živi zid jedinstven ili bez Branimira Bunjca i mene, ja ne odlučujem o tome, to je isključivo u rukama gospođe Palfi, rekao je Pernar u Facebook ispovijesti

VIDEO

Par sati nakon što je objavljeno da su suspendirali Branimira Bunjca i nakon što je objavljena snimka obračuna u Živom zidu, na Facebooku se o svemu oglasio i Ivan Pernar koji  je u svojoj objavio najavio još veće napetosti u stranci. 

Rekao je kako je Vladimira Palfi odlučila uzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu i dodao da se ne slaže s tim činom jer smatra kako je ovaj dobar zastupnik. 

- Ne slažem se i s načinom na koji se s njim sada postupa. Međutim, moje mišljenje više nije bitno i presudno. Moja želja je bila da nastavim s kolegom Bunjcem biti u Saboru - rekao je i dodao da je želja bila i da Sinčić ode u Europski parlament te da mu je drago zbog toga.

- Ukoliko kolegica Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj mandat u Saboru i izbaci Branimira Bunjca iz Sabora, zastupnika za kojeg smatram da odlično radi svoj posao, ja jednostavno neću moći nastaviti svoju političku budućnost unutar Živog zida - rekao je Pernar i u statusu dodao da samo Vladimira Palfi može spriječiti raskol stranke.

- Moja je želja da Živi zid funkcionira kao stranka u kojoj se ne događaju čistke. Ne mogu spriječiti čistke, ja o tome ne odlučujem. U ovoj fazi o tome odlučuje Vladimira Palfi i ako ona odluči da sa čistkama treba započeti odnosno nastaviti, ja jednostavno izlazim iz Živog zida i osnovat ću drugu stranku. Nastavit ću raditi pod drugim imenom. Ja sam spreman za političku borbu. Osnivač sam Živog zida, spreman sam osnovati drugu stranku. Moja je želja da ostanem u Živom zidu - rekao je i dodao da želi jedinstvenu stranku.

Sinčić: Bunjac je suspendiran, ja idem u Europski parlament
Sinčić: Bunjac je suspendiran, ja idem u Europski parlament

Kaže kako želi nastaviti s kolegama s kojima je radio i dosad, pa je spomenuo i Tihomira Lukanića koji ga je 'naživcirao na osobnoj razini'. Nastavio je nabrajati stranačke kolege protiv kojih nema ništa, ali se sa političkom likvidacijom Branimira Bunjca ne može složiti, kao ni sa metodama kojima se to čini. 

- Hoće li Živi zid jedinstven ili bez Branimira Bunjca i mene, ja ne odlučujem o tome, to je isključivo u rukama gospođe Palfi - rekao je.

Zamalo tučnjava u Živom zidu: 'Nikad nećeš u EU parlament'
Zamalo tučnjava u Živom zidu: 'Nikad nećeš u EU parlament'

U svojoj Facebook ispovijesti nastavio je kako je pokušao utjecati na Sinčića koliko god je mogao i govorio mu da Palfi ne smije preuzeti mandat u Saboru i da se likvidira Bunjca iz stranke. 

- Govorio sam da bi to bio politički štetan čin - rekao je.

- Pozivam članstvo da djeluje na kolegicu Palfi Sinčić da ne ide u raskol, da ne uzima svoj mandat, da ostavi Bunjca u Saboru jer je dobar zastupnik - rekao je i dodao da je Živi zid iznad onog što ona osobno misli o nekim ljudima. Dodao je kako se Palfi nekad ponaša kao Plenković sa stavom 'mogu što hoću', ali i da nema ništa protiv toga da ona ostane u stranci i sudjeluje u njenom vođenju.

Na kraju videa direktno je govorio Vladimiri Palfi i poručio kako je ovo morao raditi radi interesa stranke. 

- Rekao sam predsjedniku da je jedini razlog zašto prihvaćam tu kadrovsku politiku koju sada provodi je zato jer sam gledao vlastitu guz... Bio sam stranački poslušnik na neki način. Nakon posljednjeg razvoja događaja odlučio sam da neću biti slijepi stranački poslušnik i da ću govoriti svoje mišljenje i postupati po savijesti - poručio je Pernar gotovo na rubu suza.

Pokretanje videa...

00:36
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a