Obavijesti

News

Komentari 29

'Ako je HRT režimski, što su onda komercijalne televizije? Pa imaju gotovo iste Dnevnike'

'Ako je HRT režimski, što su onda komercijalne televizije? Pa imaju gotovo iste Dnevnike'

HDZ-ov Josip Borić ne razumije teze oporbe da je HRT režimski servis u službi vladajućih. Pa je usporedio Informativne programe HRT-a i komercijalnih televizija i istaknuo kako nema prevelikih razlika

VIDEO

Tijekom današnje rasprave u Saboru o razrješenju ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je u pritvoru, i imenovanju za vršitelja dužnosti te funkcije njegova zamjenika Renata Kunića, oporba je istaknula i problem srozavanja HRT-a pod mandatom ove Uprave srozao. Građani plaćaju pristojbu, naglasili su, a dobivaju nekvalitetan program i reprize. Ukidaju vlastite emisije pa onda kupuju iste od vanjske produkcije. A najviše zamjeraju HRT-u, naglašavali su redom, što radi u službi vladajućih.

- HRT nije javni nego režimski servis. Pretvorili su se u glasnogovornika vladajućih - isticali su naglašavajući kako je osim postavljanja novog ravnatelja, HRT-u potrebna dubinska analiza i temeljite promjene. 

HND i Sindikat novinara traže izmjenu zakona o HRT-u: 'Bačić je odavno trebao biti smijenjen'
HND i Sindikat novinara traže izmjenu zakona o HRT-u: 'Bačić je odavno trebao biti smijenjen'

HDZ-ovu Josipu Boriću , s druge strane, teze o lošem programu, ali i da je HRT režimska televizija, baš i ne shvaća. Pa je usporedio, primjerice Informativni program javne i komercijalnih televizija i i vrlo ozbiljno poručio kako su Dnevnici na svim programima gotovo jednaki. 

- Za mene je percepcija programa subjektivna stvar i nekome se nešto sviđa, nekome ne. Hajmo na Informativni program i središnje emisije koje idu u razmaku od sat vremena. 90 posto svih vijesti su jednaki u svakom od tih Informativnih programa, hoćete li na komercijalnim televizijama, hoćete na državnoj. E sad, ako je ovo režimska televizija, kakve su onda komercijalne ako i one vrte iste vijesti i malo drugačije to objasne? Ja to ne mogu razumjeti. Svi vrte isto, kao da se iz istog centra uređuju, hajde pogledajmo sve tri večeras - poručio je.

Njegova prezimenjakinja Rada Borić, zastupnica platforme Možemo, istaknula je kako to nije točno. 

- Jednom ću vam donijeti malu analizu kako izgleda Dnevnik jedne televizije i kako izgleda Dnevnik HTV-a, i koji su sadržaji i minutaže. Pa pogledajte samo minutažu gdje god je premijer i je li to prva vijest ili sedma i na kojoj televiziji - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk